Υπ. Παιδείας: Συνεχάρη τους βραβευθέντες μαθητές διαγωνισμού

Στην τελετή βράβευσης μαθητών Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης για τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Κύπρος - Ευρώπη. Χτίσε … γέφυρες πολιτισμού παρέα με τον Τέλη», παρευρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, συγχαίροντας όλους όσους βραβεύτηκαν.

Η τελετή διεξήχθη στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta και διοργανώθηκε από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας

και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Καδής αναφέρθηκε, στον χαιρετισμό του, στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια η CYTA για να σχεδιάσει, να εκτυπώσει και να διαθέσει δωρεάν για όλα τα παιδιά της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, το εικαστικό ημερολόγιο.

Πρόσθεσε ότι το ημερολόγιο αποτελεί μια καινοτομία του Αναλυτικού Προγράμματος Εικαστικών Τεχνών και αξιοποιείται από εκπαιδευτικούς και μαθητές ως χρήσιμο εργαλείο, που προωθεί τη δημιουργία και την προσωπική έκφραση.

«Η διοργάνωση του συγκεκριμένου Διαγωνισμού Ζωγραφικής έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά να εκφράσουν ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, δημιουργώντας πρωτότυπα σχέδια και εικόνες, εμπνευσμένα από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», είπε ο κ. Καδής.

Ευχαρίστησε, τέλος, τη CYTA και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο για τη συνεργασία και συμβολή τους στη φετινή διοργάνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα