Υπ. Εσωτερικών: Από τα διατάγματα δεν εξαιρείται κανένας (vid)

Με παρέμβαση του στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι» ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής αναφέρθηκε στα διατάγματα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, στα τρία μηνύματα για τις μετακινήσεις των πολιτών αλλά και στα κέντρα υποδοχής μεταναστών.


Αρχικά ανέφερε ότι τα μέτρα φυσιολογικά χαλαρώνουν, ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να προστατευόμαστε». Τόνισε ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και ότι τα τρία μνήματα πρέπει να αποστέλλονται για τις αναγκαίες μεταβιβάσεις των πολιτών προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό για την επανέναρξη της οικονομίας.


Επισήμανε

ότι το αποτέλεσμα έδειξε ότι η Κύπρος έχει μια πάρα πολύ καλή εικόνα διαχειρίσεις της κατάστασης, ενώ η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο.


Τόνισε ότι πραγματοποιήθηκε και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συσκέψεις «για όσα είπαμε να είναι κατανοητά και να δούμε ότι από Δευτέρας όλα θα κυλήσουν ομαλά».


Ο κύριος Νουρής διευκρίνισε ότι από τα διατάγματα δεν εξαιρείται κανένας είτε είναι κύπριος, είτε μετανάστης, είτε αλλοδαπός και ότι οι συναθροίσεις απαγορεύονται.


Ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα μεταναστεύσεις στην Κύπρο. "Έχουμε ακολουθήσει συγκεκριμένη πολιτική στα κέντρα φιλοξενίας και έχουμε μηδενικά κρούσματα" πρόσθεσε. Σημείωσε ότι έχει επεκταθεί η πρόνοια για παραμονή των μεταναστών ώστε να μην έχουν δικαίωμα εξόδου, ενώ συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.


Επισήμανε ότι συσσωρεύονται σε ακατάλληλα κτίρια στα αστικά κέντρα των πόλεων μετανάστες και ότι ζήτησε από την ένωση Δήμων να παρέμβουν και να καταγγέλλουν το ιδιοκτήτη του κτηρίου για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι από τέτοιες συνθήκες διαβίωσης.


Αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εργοταξίων σημειώνοντας ότι ο εργοδότης οφείλει να ελέγξει τις συνθήκες ασφάλειας αλλά και για θέματα κορωνοϊού τους κυπρίους αλλά και τους αλλοδαπούς εργαζομένους. «Το υπουργείο Υγείας για αυτό το λόγο θα διενεργήσει ακόμη 20000 διαγνωστικούς ελέγχους ώστε με το άνοιγμα των δουλειών να ελεγχθούν οι πάντες», πρόσθεσε.


Τέλος τόνισε ότι όλα τα υπουργεία θα παρέχουν βοήθεια στο υπουργείο Υγείας για την περιφρούρηση των διαταγμάτων.

Ακολουθεί βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Προδρόμου: Διαβουλεύσεις με οργανώσεις για επαναλειτουργία σχολείων

Υπ.Υγείας:Πότε θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις-Οι λεπτομέρειες όλων των φάσεων

Τι ισχύει για τη μετάβαση για ψάρεμα από την 4η Μαΐου- Όλες οι πληροφορίες

Keywords
Τυχαία Θέματα