Υγεία, παιδεία και εκπαίδευση μονοπωλούν τον τ/κ Τύπο

Με θέματα από την υγεία, την παιδεία, την εκπαίδευση των οδηγών και την πολιτική, ασχολούνται σήμερα οι πέντε τ/κ εφημερίδες. Αναφορά γίνεται επίσης στον αντίκτυπο των πληροφοριών για την ύπαρξη καταλόγου μελών της ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα, αλλά και στο νέο τροχαίο ατύχημα με έξι τραυματίες, δύο παιδιά ανάμεσά τους, το ένα εκ των οποίων τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν γίνεται τόσο πια», αναφέρεται στην περιπέτεια της υγείας ενός 21χρονου που επισκέφθηκε τρία νοσοκομεία, δύο «κρατικά» και ένα ιδιωτικό, σε ενάμιση μήνα και ακόμα δεν διαγνώστηκε τι έχει. Αρχικά, διαγνώστηκε

ότι ήταν σκωληκοειδίτιδα και έπειτα πρόβλημα των εντέρων. Το θέμα πήρε διαστάσεις μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλού γράφει ότι σε ατύχημα στον δρόμο Δικώμου – Βουνού τραυματίστηκαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 88χρονος που είχε τραυματιστεί στις 16 Αυγούστου σε τροχαίο στη Λευκωσία υπέκυψε στα τραύματά του στην εντατική όπου νοσηλευόταν έκτοτε.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Χωρίς θέληση η τουρκική πλευρά», αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι η αναφορά Ακιντζί σε δύο κράτη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αλλού γράφει ότι συνελήφθη άνδρας όταν λιποθύμησε στην είσοδο καταστήματος, αλλά αυτό συνέβη επειδή έκανε χρήση ναρκωτικών τύπου Μπονζάι.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ατέλειωτες διακοπές», γράφει ότι μετά την Κίνα, τις περισσότερες αργίες έχουν το ψευδοκράτος και η «νότια» Κύπρος, όπως γράφει. Είναι 17 οι ημέρες αργιών στα κατεχόμενα και 15 στις ελεύθερες περιοχές και την Τουρκία. Αλλού αναφέρει ότι η σύγκρουση των δύο οχημάτων στον δρόμο Δικώμου – Βουνού ήταν μετωπική και πως ένας 12χρονος είναι βαριά τραυματισμένος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Βόρειος Κορέα τρελάθηκε και πως ο κόσμος είναι αναστατωμένος.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Χωρίς εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί», φιλοξενεί δηλώσεις του «προέδρου» της «ένωσης σχολών οδηγών», Μπαρίς Τιλκί που αναφέρεται στις ελλείψεις των δασκάλων στις σχολές και τονίζει πως με 10 μαθήματα των 45 λεπτών για μια άδεια οδήγησης, δεν μπορείς να αποτρέψεις τα λάθη και τα τροχαία δυστυχήματα που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αλλού γράφει ότι για πρώτη φορά στον λόφο του Βασιλιά στη Γαληνόπορνη είδαν το φως της δημοσιότητας ευρήματα 6.000 ετών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ακαθάριστο χρέος των τραπεζών τον Ιούλιο του 2017 έφτασε τα 15,4 εκ. ΤΛ (3,85 εκ ευρώ).

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Βαθιά» σιωπή», γράφει ότι από κανέναν επίσημο «θεσμό» δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ο ισχυρισμός για λίστα με υπόπτους ως μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν που περιέχει 300 περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων και γνωστούς επιχειρηματίες. Αλλού γράφει ότι το 59,6% των μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι «πολίτες» του ψευδοκράτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του «υπουργείου παιδείας». Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφίες από παιδιά που παίζουν σε λούνα παρκ και γράφει ότι αυτά είναι που διασκέδασαν περισσότερο το μπαϊράμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα