Ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει

Ο ΑΠΟΕΛ πατά απόψε το χορτάρι του «Λέρκενταλ» και ολοκληρώνει την προετοιμασία του

Θα μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να βάλει τις βάσεις πρόκρισης στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος της Ρόζενμποργκ; Αυτή είναι η μοναδική έγνοια όλων όσοι ταξίδεψαν στη Νορβηγία ενόψει του αυριανού πρώτου αγώνα. Οι πρωταθλητές μας βρίσκονται από χθες στο Τρόνταϊμ και αύριο θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Στην

ομάδα επικρατεί αισιοδοξία, αλλά και πλήρης επίγνωση των δυσκολιών που θα συναντήσουν απέναντι στους Σκανδιναβούς, οι οποίοι παρουσιάζονται ανεβασμένοι. Ιδιαίτερα στην έδρα τους παίζουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση, έχοντας μεγάλη συνέπεια, καθώς μετρούν εννιά νίκες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος.

Παρ' όλ' αυτά, δεν αποτελούν φόβητρο για τον ΑΠΟΕΛ, φτάνει να βρεθεί αύριο στην καλή του μέρα. Οι «γαλαζοκίτρινοι», έχοντας πλέον δύο επίσημα παιγνίδια στα πόδια τους, και όντες ενισχυμένοι σημαντικά από τους νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, προσδοκούν να δείξουν τις δυνατότητες που διαθέτουν.

Από τη στιγμή που προσδοκούν σε πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επιβάλλεται να παρουσιαστούν ανώτεροι στα δύο παιγνίδια με την Ρόζενμποργκ. Πέραν των πιο πάνω, ένα από τα όπλα του ΑΠΟΕΛ είναι η εμπειρία που διαθέτει.
Απέδειξε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν πως μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και αυτό θα προσπαθήσει να πράξει στο αυριανό ματς.

Αγωνιστικά αναμένονται κάποιες διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος προτίθεται να αλλάξει τη δεξιά πλευρά σε άμυνα και μεσαία γραμμη. Στο τελευταίο παιγνίδι είχαν αγωνιστεί οι Σέρτζιο και Εφραίμ. Το πιθανότερο αύριο είναι να επανέλθει στην ενδεκάδα ο Μιλάνοφ, καθώς και ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ως εκ τούτου, ο Σέρτζιο θα μείνει εκτός και κατά πάσα πιθανότητα και ο Βάντερ. Σε αυτό το σενάριο θα παίξει αριστερά ο Εφραίμ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βάτερμαν θα υπερασπιστεί τη γαλαζοκίτρινη εστία και θα έχει μπροστά του στην άμυνα τους Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ και Αλεξάνδρου. Ο Μοράις θα είναι ο μοναδικός ανασταλτικός μέσος, αλλά αναμένεται πως θα έχει σημαντικές βοήθειες από τον Βινίσιους.

Η τριπλέτα στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα συμπληρωθεί από τον Ντε Βινσέντι, ο οποίος θεωρείται παίκτης-κλειδί στην απόδοση του ΑΠΟΕΛ. Στην επίθεση ο Πιέρος Σωτηρίου δύσκολα θα χάσει τη θέση του, παρ' όλο που ο Ντε Καμάργκο είναι έτοιμος. Στα φτερά θα παίξουν οι Γιαννιώτας και Εφραίμ, οι οποίοι θα προσπαθήσουν με τις πλαγιοκοπήσεις τους να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

«Δυνατοί στην έδρα μας»
Πρώτο μέλημα για τη Ρόζενμποργκ στο αυριανό ματς είναι να διατηρήσει το μηδέν παθητικό και παράλληλα να παίξει επιθετικά ώστε να πάρει τη νίκη, σύμφωνα με τον 23χρονο δεξιό ακραίο αμυντικό Γιόνας Σβένσον. Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου της Νορβηγίας, ξεκαθάρισε πως η πρόκριση θα κριθεί στο δεύτερο παιγνίδι:

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η πρόκριση θα κριθεί σε δυο αγώνες και ότι ένα εκτός έδρας γκολ είναι πολύ σημαντικό να το έχει κάποιος μαζί του στον επαναληπτικό. Επομένως, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα φράξουμε την άμυνα και ταυτόχρονα πρέπει να επιτεθούμε εδώ στην έδρα μας. Είμαστε πολύ δυνατοί εδώ και χρόνια στην έδρα μας, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και σκοράραμε πολλά γκολ, και σκοπεύουμε να κάνουμε το ίδιο και την Τετάρτη».

Κατάμεστο το γήπεδο
Μετά την επιστροφή στις επιτυχίες στις εντός έδρας διοργανώσεις, οι οπαδοί της Ρόζενμποργκ επιθυμούν να δουν την ομάδα τους να επιτύχει και στην Ευρώπη και αναμένεται να δώσουν μαζικά το «παρών» τους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το «Λέρκενταλ» αναμένεται να είναι κατάμεστο αύριο βράδυ, ενώ στο γήπεδο θα βρεθούν και περίπου 50 Κύπριοι οπαδοί, για να στηρίξουν την προσπάθεια των πρωταθλητών μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα