Ξεκινούν πάλι οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα του ΓΝ Λάρνακας

Το «ξεπάγωμα» του έργου για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, αποφάσισε μετά από μήνες στασιμότητας, η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ), διευθετώντας όλες τις εκκρεμότητες απέναντι στον εργολάβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, σε σημερινή της συνεδρίαση, στην οποία ήταν παρών ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, το Υπουργείο προχώρησε σε φιλικό διακανονισμό με την ανάδοχο

εταιρία «Α. Παναγίδης Κονστράκτινγ», αυξάνοντας τον προϋπολογισμό του έργου κατά 530.000 ευρώ και δίνοντας το πράσινο φως για τη συνέχιση των εργασιών, όταν ο αρχικός προϋπολογισμός έφτανε τα 21 εκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο και τον εργολάβο επετεύχθη μετά από αρκετούς μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, καθώς για το συγκεκριμένο έργο η απαίτηση του εργολάβου έφτανε τα 6 εκ. ευρώ.

Μιλώντας στο SigmaLive ο Υπουργός Μεταφορών, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή συμφωνία, τόσο για την εταιρία όσο και για το κράτος. «Θέλω να ευχαριστήσω τόσο την ΚΕΑΑ και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, όσο και τον εργολάβο που βρήκαν λύση στο πρόβλημα κι έτσι το έργο θα παραδοθεί στην ώρα του».

Ως νέα ημερομηνία παράδοσης του έργου ορίστηκε περί τα τέλη του 2017, όπως ήταν και ο αρχικός προγραμματισμός του Υπουργείου.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, μετά από προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη, από το «ψυγείο» βγήκε και μια σειρά άλλων έργων, όπως το κτίριο της μετεωρολογίας και η αεροπορική πτέρυγα της Αστυνομίας στη Λάρνακα, τα οποία είχαν σταματήσει λόγω παρόμοιας διαφοράς με την συγκεκριμένη εταιρία.

Ωστόσο μετά τη σημερινή συμφωνία, όλα τα θέματα και οι απαιτήσεις του εργολάβου, έχουν διευθετηθεί.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα