Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Πάφου

Ξεκίνησαν σήμερα Κυριακή στην Πάφο οι εκδηλώσεις/δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Πάφου. Η εκδήλωση της  Κυριακή 9ης Ιουλίου 2023 που πραγματοποιήθηκε σε  συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής /Υπερκινητικότητας περιλάμβανε ποικίλες δραστηριότητας για παιδιά, καθώς και ενημέρωση για τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Πάφου και του Συνδέσμου ΔΕΠΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας λειτουργούν το Συμβουλευτικό

Κέντρο του Δήμου Πάφου.

Στο  Κέντρο παρέχονται υπηρεσίες, όπως ενημέρωση, στήριξη και καθοδήγηση του δημότη για βοήθεια από κρατικές υπηρεσίες, φορείς και οργανώσεις. Επίσης υπάρχει συνεργασία με τις ΥΚΕ για θέματα αρμοδιότητας τους και άμεση ανταπόκριση και αντιμετώπιση κοινωνικών, οικονομικών προσωπικών δυσκολιών των δημοτών, παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και καθοδήγησης σε άτομα, οικογένειες και ομάδες ατόμων.

Παρέχονται, επίσης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, διασύνδεση δημοτών με άλλες υπηρεσίες και φορείς, οργάνωση σεμιναρίων, εκπαιδεύσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων. Βιωματικά εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και λειτουργία Σχολής Γονέων με σκοπό την εκπαίδευση και ενδυνάμωση του γονικού ρόλου.

Ο Δήμος Πάφου σημειώνει επίσης πως το Συμβουλευτικό Κέντρο απευθύνεται σε γονείς, νεαρά ζευγάρια, παιδιά, έφηβους και νέους, ενήλικες, άτομα ή ομάδες που χρειάζονται στήριξη και καθοδήγηση.

Σημειώνεται πως οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τα Βιωματικά Εργαστήρια με θέμα «Εγώ και ο Εαυτός μου», για παιδιά 8-10 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τρία Εργαστήρια  θα διεξαχθούν στις 20 και 27 Ιουλίου και στις 3 Αυγούστου 2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα