Ξέφρενο ράλι τιμών στα καύσιμα-«Ε κατίσσιη μας - Είμαστε καταδικασμένοι» (VID)

Ξέφρενο ράλι τιμών στα καύσιμα με τις προβλέψεις για το μέλλον να είναι δυσοίωνες.

Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες η βενζίνη κατέγραψε αύξηση 8 σεντς και το πετρέλαιο κίνησης 6 σεντς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριο Δρουσιώτη, «οι αυξήσεις στις τιμές των πετρελαιοειδών ήταν συνεχόμενες αλλά πολύ μικρές. Αυτές όμως οι πολύ μικρές αυξήσεις οδήγησαν από την 1η Φεβρουαρίου σε 8 σεντς αύξηση στη βενζίνη και 6 σεντς αύξηση στο πετρέλαιο

κίνησης».

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου, «τις τελευταίες δύο τρεις εβδομάδες αυξήθηκε η τιμή στα κίνησης 8,3 σεντς και στο πετρέλαιο 6 σεντς και τώρα έρχεται η κατάργηση της επιδότησης. Ε τι να γίνει; Ο κόσμος θα τα πληρώσει όλα».

Διαβάστε επίσης: Αυξημένη κίνηση στα πρατήρια ενόψει επιστροφής του φόρου κατανάλωσης

Οι τιμές στα καύσιμα ανέρχονται:

Πετρέλαιο κίνησης: €1,510

Πετρέλαιο θέρμανσης: €1,067

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη λήξη της επιδότησης στον φόρο κατανάλωσης οι πολίτες έσπευσαν στα πρατήρια για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους.

Πολίτες δήλωσαν μεταξύ άλλων στην κάμερα του Σίγμα, «Ε κατίσσιη μας. Πού ένα φθάσουμε; Τα καύσιμα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην κοινωνία και στο ταμείο ασπούμε των οικογενειών για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Τι μπορούμε να κάνουμε; Τίποτε. Είμαστε καταδικασμένοι. Εκεί που μπορούσες να ζήσεις με ένα συγκεκριμένο μισθό ξαφνικά βλέπετε οι αυξήσεις δεν το επιτρέπουν και αυτά που παίρνεις είναι πάντα λιγότερα».

Κάποιοι σκέφτονται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και άλλοι αντιμετωπίζουν τις αυξήσεις στα καύσιμα με χιούμορ και ιδεές... από το παρελθόν.

«Ένα προσέχουμε να μεν βουρούμε άσκοπα, να μην πηγαίνουμε όπουδηποτε, να πηγαίνουμε σε τόπους που πρέπει. Πού θα φθάσουμε με τις τιμές; Θα κάνουμε πιο πολύ περπάτημα. Αν μπορούσα να αγοράσω ηλεκτρικό θα αγόραζα αλλά θα κάνω υπομονή. Αλλά ο κόσμος ο φτωχός τι να κάνει; Να πουλήσουμε τα αυτοκίνητα να πιάσουμε γαϊδουράκια», τόνισαν οι πολίτες.

Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ κατά ΠτΔ: Ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα, όπου δεν υπάρχει ακρίβεια

«Αισχροκέρδεια»

Η ανεπάρκεια ελέγχου στις εταιρείες καυσίμων από το Υπουργείο Εμπορίου, οδηγεί σε κερδοσκοπία λέγει ο σύνδεσμος καταναλωτών.

«Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή που πάντοντε λέει τις παρακολουθώ και είναι λογικές, παρόλες τις επιφυλάξεις μας που έχουμε και τις ενδείξεις ότι δεν είναι πάντοντες λογικές οι αυξήσεις των πετρελαιοειδών», ανέφερε ο Μάριο Δρουσιώτης.

«Χριστοδουλίδης ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα»

Πυρά συνεχίζει να εξαπολύει το ΑΚΕΛ εναντίον της Κυβέρνησης για τα μέτρα που έλαβε κατά της ακρίβειας.

«Ο κ. Χριστοδουλίδης ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα,  όπου προφανώς δεν υπάρχει ακρίβεια, ούτε και η στοιχειώδης συναίσθηση», τόνισε ο Γιώργος Κουκουμάς.   

Σημειώνεται ότι, οι πρατηριούχοι θα προχωρήσουν στην αλλαγή των τιμών στα καύσιμα τα μεσάνυκτα της Κυριακής οπότε και ολοκληρώνεται η επιδότηση  του φόρου κατανάλωσης. Κάτι που σημαίνει νέα εκτόξευση της τιμής τους .

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα