Ξανά στο Γκίνες η Μαρία Καλημέρα (vid)

Το ‘πε και το έκανε η Μαρία Καλημέρα, ‘διέλυσε’ ακόμα ένα Ρεκόρ Γκίνες. Είναι το τέταρτο ρεκόρ σε μόλις δύο χρόνια.

Η αθλήτρια από το Παραλίμνι δεν έμαθε να το βάζει ποτέ κάτω και γι’ αυτό συνέχισε τις σκληρές προπονήσεις και έθεσε τους στόχους πιο ψηλά για να καταρρίψει κι άλλα ρεκόρ Γκίνες. Αυτή τη φορά η Μαρία ήθελε να «σπάσει» το ρεκόρ για τα περισσότερα Knuckle push ups σε μια ώρα.

Η Μαρία Καλημέρα μίλησε στο SigmaLive

και μοιράστηκε τα συναισθήματά της για το νέο της κατόρθωμα, την προετοιμασία που έκανε, τα προβλήματα που εντόπισε, καθώς και τους επόμενούς της στόχους.

Η πορεία και οι προετοιμασίες

Όλα ξεκίνησαν πριν ένα μήνα όταν η Μαρία αποφάσισε ότι ήθελε να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα Knuckle push ups. Έτσι έκανε την αίτηση της και ξεκίνησε τις εντατικές προπονήσεις. Όπως ανέφερε η Μαρία, αυτή τη φορά το Ρεκόρ είχε πιο μεγάλη σημασία γιατί το έκανε για φιλανθρωπικό σκοπό για να βοηθήσει τη μικρή Σταυριάνα.

Έτσι την περασμένη Παρασκευή η Μαρία έκανε την πρώτη απόπειρα μπροστά από φίλους και γνωστούς οι οποίοι ήρθαν για να την ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν για καλό σκοπό. Δυστυχώς η Μαρία δεν τα κατάφερε την πρώτη φορά καθώς σε μια ώρα κατάφερε να κάνει μόνο 1154 Knuckle push ups και έτσι δεν «έσπασε» το ρεκόρ για μόλις 52 push ups.

Όμως η Μαρία δεν τα έβαλε κάτω, όντας αγωνίστρια και συνέχισε την προσπάθεια από την επόμενη κιόλας μέρα την εντατική γυμναστική ενώ ο προπονητής της ο οποίος πιστεύει πολύ σε αυτην δεν την άφησε να τα βάλει κάτω και να παρατήσει και έτσι την έπεισε να το δοκιμάσει ακόμη μια φορά.

Η Μαρία δεν ήθελε και πολλά για να πεισμώσει και έτσι το ίδιο βράδυ, μετά την προπόνηση, πήρε την απόφαση να ξαναδοκιμάσει. Χωρίς θεατές, χωρίς φίλους και γνωστούς, μόνο με τον προπονητή, το φυσιοθεραπευτή και τον απεσταλμένο του Γκίνες, η Μαρία κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ με 1383 Knuckle push ups σε μία ώρα.

Ερωτηθείσα για τα συναισθήματα της μετά από την επιτυχία της, η Μαρία ανέφερε ότι ήταν πιο αγχώδης αυτό το ρεκόρ γιατί δεν είχε αρκετό χρόνο να προετοιμαστεί και επειδή ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό. Τέλος η Μαρία ανέφερε ότι «Ήταν η πιο γλυκιά νίκη γιατί είχα αποτύχει την πρώτη φορά».

Όσο αφορά τα επόμενα της βήματα, τώρα χρειάζεται χαλάρωση αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει της προπονήσεις. Επιπλέον αναμένει ακόμα την έγκριση του Γκίνες για το ρεκόρ και ψάχνει ταυτόχρονα και το επόμενο ρεκόρ το οποίο θα επιχειρήσει να καταρρίψει.

Τα άλλα ρεκόρ

Το 2015 η Μαρία Καλημέρα από το Παραλίμνι σε 3 ώρες και 31 λεπτά κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των μόλις δύο ωρών και 12 λεπτά στη δοκιμασία Longest Time in the Abdominal Plank Position. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για εκείνη. Έπειτα από την επιτυχία της συνέχισε να προπονείται σκληρά, με την ελπίδα και τον στόχο να καταρρίψει ακόμη δύο ρεκόρ Guinness. Στις 23 Μαρτίου η Μαρία Καλημέρα το είπε και το έκανε. Δύο χρόνια μετά το προηγούμενό της ρεκόρ, έκανε δύο νέα Ρεκόρ Guinness. Πρόκειται για το «longest time in an abdominal plank position με 27 κιλά στην πλάτη της», στο οποίο το ρεκόρ ήταν 17 λεπτά και η Μαρία το ξεπέρασε, φτάνοντας στα 23 λεπτά. Η άλλη άσκηση ήταν η «Most handstand push ups in one minute για τις γυναίκες», το προηγούμενο ρεκόρ της οποίας ήταν 48 δευτερόλεπτα, με τη Μαρία να το ξεπερνά με διαφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα