Ξανά εντός η Λέστερ... βάζει πίεση η Τότεναμ

Μπήκε ο Μάρτιος και αυτό που πολλοί περιμένουν εδώ και τρεις μήνες, δεν έχει συμβεί ακόμα.

Η Λέστερ παραμένει στην κορυφή της Premier League σε πείσμα όλων όσοι πίστευαν (και εξακολουθούν να πιστεύουν) ότι δεν θα αντέξει στην πίεση του πρωταθλητισμού. Αύριο, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, υποδέχεται τη Γουέστ Μπρομ, μία από τις ομάδες που είναι ήδη βαθμολογικά αδιάφορες. Ομως ο Ρανιέρι ξέρει –το είπε και το Σάββατο μετά τη νίκη επί της Νόριτς- ότι εύκολα ματς δεν θα υπάρξουν έως

το τέλος της σεζόν. Είναι αποφασισμένος να ρισκάρει κι αν το παιχνίδι δεν πάει καλά, όπως συνέβη το Σάββατο, θα τα παίζει όλα για όλα με στόχο τη νίκη, αφού «ο ένας βαθμός της ισοπαλίας δεν σημαίνει τίποτα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αμεση διεκδικήτρια του τίτλου είναι η Τότεναμ, που βρίσκεται σε απόσταση δύο βαθμών από τη Λέστερ. Την Τετάρτη έχει έναν εξαιρετικά κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με την Γουέστ Χαμ, όπου αντιμέτωποι τίθενται οι δύο κορυφαίοι προπονητές της φετινής Premiership: ο Σλάβεν Μπίλιτς υποδέχεται τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος έχει καταφέρει να κρατήσει αήττητη την Τότεναμ μακριά από το Λονδίνο, τους τελευταίους επτά μήνες. Στην πρεμιέρα της 8ης Αυγούστου (1-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) καταγράφεται η μοναδική εκτός έδρας ήττα των «Πετεινών».

Στο «Ανφιλντ» γίνεται το σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής, όπου η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι τίθενται αντιμέτωπες, μόλις 72 ώρες μετά τον τελικό του League Cup. Σαφώς ανεβασμένη η ψυχολογία της τροπαιούχου, Σίτι, ενώ για τη Λίβερπουλ η πίεση αρχίσει να γίνεται αφόρητη. Κάθε απώλεια, απομακρύνει την ομάδα ακόμα και από τον μίνιμουμ στόχο της ευρωπαϊκής παρουσίας. Για τους «κόκκινους» απομένει πλέον το Europa League και η 6η θέση της βαθμολογίας, που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Ακόμα κι εκεί, όμως, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Η Αρσεναλ υποδέχεται τη Σουόνσι, που όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι ο κακός της «δαίμονας»! Από τότε που οι «Κύκνοι» ανέβηκαν στην Premier League (2011) έχουν δύο νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα στο «Εμιρεϊτς»! Τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Γουότφορντ με τον Αντονί Μαρσιάλ ετοιμοπόλεμο, όμως είναι δεδομένη η επιθυμία του κόσμου να (ξανα)δει βασικό τον Μάρλον Ράσφορντ. Τον 18χρονο που εμφανίστηκε από το... πουθενά την περασμένη εβδομάδα και έχει ήδη τέσσερα γκολ στους πρώτους δύο αγώνες του με τους «κόκκινους διαβόλους».

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Τρίτη
Αστον Βίλα-Εβερτον
Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον
Λέστερ-Γουέστ Μπρομ
Νόριτς-Τσέλσι
Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας

Τετάρτη:
Αρσεναλ-Σουόνσι
Στόουκ Σίτι-Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γ.-Γουότφορντ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)
Λέστερ 56
Τότεναμ 54
Άρσεναλ 51
Μάντσεστερ Σίτι 47 -26αγ.
Μάντσεστερ Γιουν. 44
Γουέστ Χαμ 43
Σαουθάμπτον 40
Στόουκ Σίτι 39
Λίβερπουλ 38 -26αγ.
Γουότφορντ 37
Τσέλσι 36
Έβερτον 35 -26αγ.
Γουέστ Μπρομ 35
Κρίσταλ Πάλας 32
Μπόρνμουθ 29
Σουόνσι 27
Νόριτς 24
Νιούκαστλ 24 -26αγ.
Σάντερλαντ 23
Άστον Βίλα 16

Keywords
Τυχαία Θέματα