Βύθισε την Βόλφσμπουργκ η Σάλκε

Η Σάλκε ξέσπασε στην Βόλφσμπουργκ, την οποία διέλυσε με 4-1 για να την αφήσει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Μεγάλες νίκες για Λειψία, Γκλάντμπαχ και Αμβούργο.

Λίγες μέρες πριν παίξει με τον Αγιαξ στους «8» του Europa League, η Σάλκε έκανε κομμάτια την Βόλσφμπουργκ (4-1) η οποία μπλέκει στην ιστορία του υποβιβασμού. Οι Μπλε μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 6’ άνοιξαν το σκορ όταν, ύστερα

από κάθετη του Μαξ Μάιερ, ο Γκούιντο Μπουργκστάλερ τελείωσε τη φάση, ενώ στο 23’ ο Λέον Γκορέτσκα πήρε μετά την προσπάθεια του Τσούπο-Μότινγκ και αφού απέφυγε τον Λουίς Γκουστάβο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καστέλς, με το 2-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Στην αρχή του δεύτερου (48’), ο πρώην άσος των Wolfe, Ντάνιελ Καλιγκιούρι, έκανε το 3-0 για την Σάλκε με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή μετά την κούρσα και το γύρισμα του Τσούπο-Μότινγκ, πάλι από αριστερά. Στο 77’ ο on-fire, Μπουργκστάλερ, ‘χτύπησε’ ξανά με το 6ο του γκολ από τον Ιανουάριο, όταν και αποκτήθηκε, για να βάλει το γκολ της τιμής η Βόλφσμπουργκ στο 79’ όταν ο Μάριο Γκόμες ευστόχησε από τη βούλα, για το 13ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα, ύστερα από πέναλτι που έκανε ο Νάστασιτς στον Μπλαζικόφσκι (4-1).

Στις καθυστερήσεις η Λειψία
Η Λειψία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Λεβερκούζεν, όμως με γκολ του Πόουλσεν στο 3’ των καθυστερήσεων, κέρδισε με 1-0 και ξέφυγε στο +7 από την Χόφενχαϊμ, έχοντας πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα, με την καλύτερη ευκαιρία να χάνεται στο 28’ με τον Φόρσμπεργκ. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν μετά το 30’ και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε χέρι του Ιλζάνκερ, όμως ο διαιτητής Κάμπκα δεν έδειξε την άσπρη βούλα στο 33’. Το ματς ήταν ανοιχτό στην επανάληψη, όμως οι φάσεις ήταν λιγότερες και τα πάντα κρίθηκαν στις καθυστερήσεις, όταν έπειτα από γύρισμα του Φόρσμπεργκ από δεξιά, ο Πόουλσεν με προβολή από κοντά έκανε το τελικό 1-0, τη στιγμή που οι Ταύροι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 88’ (δεύτερη κίτρινη στον Ορμπάν).

Τεράστια νίκη το Αμβούργο
Πριν λίγες ημέρες η Χόφενχαϊμ κέρδισε την Μπάγερν, όμως δεν βρήκε την απάντηση στο πάθος των παικτών του Αμβούργου, που επιβλήθηκαν με 2-1 και έκαναν σημαντικό βήμα παραμονής. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 25’ με φάουλ του Χαντ, όμως 10’ αργότερα είδαν τον Κράμαριτς να ισοφαρίζει με πέναλτι. Το ματς άνοιξε, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες, όμως εκείνοι που βρήκαν το γκολ ήταν οι Δεινόσαυροι, όταν στο 75’ ο Χαντ στην αντεπίθεση έκανε το 2-1 ύστερα από ασίσ μισό γκολ του Γουντ. Οι παίκτες του Γκίζντολ έπαιξαν εξαιρετικά στη συνέχεια, ο Χόλτμπι είχε δοκάρι στο 89’ και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Νίκη ελπίδας για Γκλάντμπαχ
Στο Κολωνία-Γκλάντμπαχ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία με νίκη να τελειώσουν, ουσιαστικά, την Μπορούσια από την μάχη για έξοδο στην Ευρώπη. Μετά το τέλος του ματς, τελικά, οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ξανά καλές πιθανότητες να αγωνιστούν στο Europa League την επόμενη σεζόν. Σε ένα ματς με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων, η Γκλάντμπαχ έδειξε τελικά χαρακτήρα και επικράτησε με 2-3, πλησιάζοντας στον ένα βαθμό τους «τράγους», οι οποίοι είναι στην 6η θέση. Το ματς είχε καλό ρυθμό και γκολ από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 13' με την κεφαλιά του Βέστεργκααρντ και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 18' με τον Κλέμενς (1-1). Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, στο οποίο η Γκλάντμπαχ έκανε συνεχώς επιθέσεις και η Κολωνία αμυνόταν. Ετσι μπήκαν και στην επανάληψη οι δύο ομάδες, με την Μπορούσια να κάνει το 1-2 στο 55' με το σουτ του Τραορέ και με τον Αζάρ να μπερδεύει, με την κίνηση του, τον τερματοφύλακα. Ακόμη μία φορά, όμως, οι γηπεδούχοι είχαν άμεση απάντηση αφού στο 58' ο Μοντέστ, μετά το φάουλ του Γιόγιτς, ισοφάρισε (2-2). Παρ' όλα αυτά, η Γκλάντμπαχ δεν πτοήθηκε, συνέχιζε τις επιθέσεις και στο 80' ο Ντρμιτς σούταρε, ο Χορν απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και ο Στιντλ στην επαναφορά έγραψε το τελικό 2-3.

«Χρυσός» Πέτερσεν, 5η η Φράιμπουργκ
Η Μάιντς είχε δημιουργήσει καλή παράδοση στους αγώνες με την Φράιμπουργκ αλλά όλες οι παραδόσεις σπάνε. Ειδικά όταν έχεις στην ομάδα σου τον Νιλς Πέτερσεν, ο οποίος σπάει ρεκόρ. Οπως, δηλαδή, αυτό των περισσότερων γκολ ως αλλαγή. Το 1-0, με το οποίο η Φράιμπουργκ πήρε το τρίποντο και ανέβηκε στην 5η θέση, διατηρώντας αμείωτες τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη, έγινε από την κοντινή προσπάθεια του Γερμανού στο 70', στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ετσι, έφτασε στα 18 γκολ στη Bundesliga ως αλλαγή, δύο περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο σε αυτό τον αιώνα (16 ο Πισάρο). Οσο για την Μάιντς, προσπάθησε όσο μπορούσε για να πάρει έστω τον βαθμό αλλά δεν τα κατάφερε και συνεχίζει να ζει με το άγχος του υποβιβασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα