Βρυξέλλες: Το ζήτημα του Spitzenkandidat είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει

Επιπλέον ενδιαφέρον στις Βρυξέλλες, αλλά και στα κράτη-μέλη μπορεί να προκαλέσει το ζήτημα του «Spitzenkandidat», δηλαδή του υποψηφίου για την Προεδρία της Κομισιόν, ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάουμε Ντάουχ.

«Υπάρχει ακόμη ένα ερωτηματικό για τον Spitzenkandidat. Είδαμε τους Πράσινους να ανακοινώνουν επίσημα ότι θα μπουν σε μία εσωτερική διαδικασία να επιλέξουν τον δικό τους υποψήφιο ή υποψήφιους για την Προεδρία της Κομισιόν. Αυτό είναι κάτι που μπορεί

να δημιουργήσει επιπλέον ενδιαφέρον εδώ στις Βρυξέλλες και σε πολλά κράτη μέλη», σημείωσε ο κ. Ντάουχ κατά την παρουσίαση του ευρωβαρόμετρου του κοινοβουλίου για την άνοιξη του 2023-ένα χρόνο πριν από τις ευρωεκλογές- σε ενημέρωση που διοργάνωσε το Εuropean Newsroom.

Παράλληλα, σε σχέση με την επιρροή που έχουν τα σκάνδαλα που έχουν πλήξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους πολίτες, ο κ. Ντάουχ απάντησε ότι «εάν δει κανείς τους αριθμούς στο Ευρωβαρόμετρο δεν βλέπει αυτό που αποκαλούμε φαινόμενο του Qatargate. Δεν είναι εκεί. Το τι σημαίνει εναπόκειται στα μέσα να το αναλύσουν και να αποφασίσουν. Αυτό που είναι σημαντικό είναι τι θα συμβεί τον επόμενο χρόνο και πώς το Κοινοβούλιο θα αντιδράσει τους επόμενους μήνες».

«Από τον Δεκέμβριο η Πρόεδρος Μέτσολα πιέζει για κάθε είδους εσωτερική μεταρρύθμιση και ελπίζω -αυτή είναι ελπίδα της πλειοψηφίας των μελών του κοινοβουλίου- ότι αυτή η γραμμή θα ακολουθηθεί και θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας», κατέληξε ο Χάουμε Ντάουχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα