Βρυξέλλες: Το χρονικό του τρόμου – Οι έρευνες και οι ύποπτοι

Σε νέα τάξη πραγμάτων βρίσκεται από το πρωί της περασμένης Τρίτης, ολόκληρη η Ευρώπη μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο σε 31 ανθρώπους. Άλλοι 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το πρώτο χτύπημα σημειώθηκε στις 08.45 στο Αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ. Δυο εκρήξεις συγκλονίζουν τον χώρο. Αυτόματα, ο χώρος εκκενώνεται και το επίπεδο ασφαλείας της χώρας ανεβαίνει στον ύψιστο βαθμό. Είχαν περάσει μερικά εικοσιτετράωρα από την σύλληψη

του Αμπντεσλάμ και όλοι κάνουν λόγο για πιθανά αντίποινα. Σε λιγότερο από μισή ώρα και Τρίτη έκρηξη παγώνει την Ευρώπη. Νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο νέος απολογισμός από την έκρηξη στον σταθμό του Μάαλμπεκ, σε σταθμευμένο συρμό της αμαξοστοιχίας.

Οι αρχές εντωμεταξύ συνέλαβαν στην Ιταλία, Αλγερινό άντρα ο οποίος φέρεται να έχει πλαστογραφήσει τα διαβατήρια που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες στο Αεροδρόμιο Βρυξελλών.

Οι συλλήψεις και οι καταζητούμενοι δράστες των επιθέσεων

Ο Φεϊσάλ Σ., είναι ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν την Πέμπτη από τις βελγικές αρχές. Ο ύποπτος ενδέχεται να είναι ο τρίτος άντρας που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και κατηγορείται για «τρομοκρατικές δολοφονίες», ανακοίνωσε σήμερα η βελγική εισαγγελία.Ο Φεϊσάλ Σ. είναι το πρώτο άτομο στο οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για «τρομοκρατικές δολοφονίες» και «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας» και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο τρίτος αυτός άντρας που άφησε στο αεροδρόμιο τσάντα με εκρηκτικά και στην συνέχεια διέφυγε αναζητείται.

Ένας δεύτερος ύποπτος, ο Ραμπάχ Ν., συνελήφθη χθες στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με σχέδιο επίθεσης που αποτράπηκε στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα.

Σε αυτόν επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας», πρόσθεσε η εισαγγελία.

Οι κατηγορίες για «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας» απαγγέλθηκαν επίσης σε έναν τρίτο άντρα, τον Αμπουμπακάρ Α., ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έχει άμεση σχέση με τις επιθέσεις, σημείωσε η εισαγγελία.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ο άντρας με το καπέλο

Δεν έχει εξακριβωθεί από την εισαγγελία εάν πρόκειται για το «άτομο με το καπέλο» που βρίσκεται στις εικόνες του συστήματος βιντεοεπιτήρησης του αεροδρομίου των Βρυξελλών δίπλα στους δύο βομβιστές αυτοκτονίας πριν από τις επιθέσεις.

«Πρόκειται για μια πιθανότητα που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας», σημείωσαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα