Βρυξέλλες: Οργιάζει το Τουρκικό λόμπι για το χαλούμι

Οργιάζει το Τουρκικό λόμπι στις Βρυξέλλες με σκοπό την αποτροπή της κατοχύρωσης του χαλουμιού. Ο Υπουργός Γεωργίας καθησυχάζει τονίζοντας ότι ο φάκελος της Κύπρου είναι πλήρης.

Σε πλήρη εγρήγορση η Λευκωσία για αναχαίτιση της νέας παρέμβασης, στο θέμα του κατοχύρωσης του χαλουμιού. Μερικές βδομάδες μετά τις προκλητικές παρεμβάσεις της Βρετανίας, Σουηδίας και Φινλανδίας, οι οποίες, ζήτησαν από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Κομισιόν ικανοποίηση των Τουρκοκυπριακών αιτημάτων για εγκαθίδρυση χωριστού μηχανισμού ελέγχου παραγωγής του χαλλουμιού στα κατεχόμενα ήρθε και νέα πρόκληση.

Αυτή τη φορά τα τέσσερα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία, πραγματοποίησαν συνάντηση με την επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την τουρκοκυπριακή κοινότητα και ήγειραν εικ νέου το θέμα.

Τα υπουργεία εξωτερικών και γεωργίας δεν ανησυχούν και καθησυχάζουν. Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας η κυπριακή αίτηση για το χαλλούμι αναμένεται να δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε., τον ερχόμενο Μάρτη χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα