Βροχές και χιόνια από την Δευτέρα

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ την Τετάρτη αναμένεται σταδιακά χαμηλή πίεση.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά, στα δυτικά και τα βόρεια, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά

λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια και τα ανατολικά, ενώ στα υπόλοιπα παράλια ήρεμη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Ο παγετός, που θα υπάρχει στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, σταδιακά θα υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά, στα δυτικά και τα βόρεια, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι ταραγμένη.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με πιθανότητα τοπικών ελαφρών βροχών ή και παροδικό χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και παροδικό χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 71 εκατοστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα