Β.Παπαδόπουλος:Πλήρως ενημερωμένοι πολιτική ηγεσία και Αθήνα

"Οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση από εκεί που έμειναν", αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε σχέση με τα όσα συμφώνησαν χθες Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί.

"Πλήρως ενήμερη η πολιτική ηγεσία για το τι θέλαμε σε σχέση με τη συνέχεια των συνομιλιών", σημείωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος. "Η Ελλάδα ενημερώθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της

Δημοκρατίας και μάλιστα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, είπε στον ΠτΔ τι να μεταφέρει στον κ. Έιντε".

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα "Μεσημέρι και Κάτι", τόνισε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί όπως ακριβώς ήθελε η ελληνοκυπριακή πλευρά. "Να θυμίσουμε", είπε, "ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά μέχρι τώρα ήθελε να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις σε δυο τραπέζια, που στο ένα θα κάθονταν οι δυο κοινότητες και στο άλλο Τουρκία και Ελλάδα". "Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό", σημείωσε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Αρνήθηκε ότι έχουμε αποδομήσει όλες τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει για την σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης. Οι προϋποθέσεις είναι ακόμα εκεί, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο. "Έχει γίνει τεράστια πρόοδος στο εδαφικό", τόνισε, "καθώς συμφωνήθηκαν κριτήρια για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια, σε σχέση με το εδαφικό". Υπάρχει επίσης σύγκλιση σε σχέση με το ποσοστό εδάφους που επιστρέφεται, με μικρή απόσταση να χωρίζει τις δυο πλευρές, αναφέρει, για να συνεχίσει σημειώνοντας ότι από εκεί θα συνεχίσουν οι συνομιλίες.

Σε σχέση με το αν έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά υπαναχωρήσει από τη θέση ότι χωρίς χάρτες δεν υπάρχει πολυμερής, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι στις 11 Ιανουαρίου θα δοθούν χάρτες, άρα είμαστε μέσα στα συμφωνηθέντα.

Τόνισε ότι η 12η Ιανουαρίου θα είναι η αρχή της πολυμερούς και ότι αν υπάρχουν διαφωνίες και δυσκολίες, αυτή θα συνεχιστεί, δεν θα είναι η 12 Ιανουαρίου το τέλος του δρόμου. Συμπλήρωσε επίσης ότι μέχρι την πολυμερή, οι δυο πλευρές θα συζητήσουν ζητήματα και από τα έξι κεφάλαια του Κυπριακού, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου ασφάλειας και εγγυήσεων.

Δείτε τις τοποθετήσεις Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα