Βόζεμπεργκ στο Sigmalive: Βαρουφάκης και δημοψήφισμα...

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τη συμφωνία Ελλάδας –δανειστών στη Βουλή των Ελλήνων, δήλωσε στο Sigmalive η ευρωβουλευτής του κόμματος Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Πρόσθεσε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των εταίρων απέναντι στην

Ελλάδα εξαιτίας του δημοψηφίσματος και των ενεργειών του τέως Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι εταίροι, ανέφερε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είχαν φθάσει σε σημείο να αμφιβάλλουν για την ειλικρινή πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για εξεύρεση λύσης.

Εξέφρασε την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι επιτεύχθηκε συμφωνία, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι πολύ σκληρή και περιέχει επώδυνα μέτρα. «Πετύχαμε, όχι στο παρά πέντε, αλλά στο και πέντε, την παραμονή μας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Βόζεμπεργκ.

Αν συνέβαινε grexit, συμπλήρωσε, θα ήταν η απόλυτη καταστροφή για τη χώρα.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός της αναγνώρισης, από τους εταίρους, της μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και αν αυτή η εξέλιξη προσμετρείται στις επιτυχίες του Τσίπρα, η ευρωβουλευτής απάντησε ότι η αναγνώριση της μη βιωσιμότητας δεν λύνει το πρόβλημα. Ανέφερε επίσης ότι η θέση της Ελλάδας επιδεινώθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες.

Το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους είχε τεθεί και από τον Αντώνη Σαμαρα, όμως οι δανειστές δεν το προχώρησαν παρά τα πλεονάσματα που πέτυχε η κυβέρνηση, είπε η ευρωβουλευτής.

Σημείωσε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια (κυβέρνηση Σαμαρά), το gxexit έφυγε εντελώς από το τραπέζι και είχαμε πλεόνασμα ενώ η χώρα όδευε προς την κανονικότητα».

Το δημοψήφισμα, είπε η ευρωβουλευτής, επιβάρυνε τις προσπάθειες του Τσίπρα ως προς τους διαπραγματευτικούς του ελιγμούς.

Ερωτηθείσα αν το κόμμα της θα στηρίξει τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών στη βουλή των Ελλήνων, απάντησε ρητώς «ναι, θα στηρίξουμε τη συμφωνία διότι βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας».

Με αυτή τη συμφωνία, μόνο αν είμαστε ενωμένοι, θα καταφέρουμε να πετύχουμε, είπε. Τόνισε ότι είναι ώρα μεγάλης ευθύνης και ώρα να αναλάβουμε το κόστος της όποιας σκληρής απόφασης. Όποιος διαφωνεί και διχάζει το λαό, από όποια παράταξη κι αν προέρχεται, να πάει σπίτι του, κατάληξε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Follow @AthanasiouTh !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα