Βολτ για πτώση οροφής: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, συνήθως δεν είναι σύμπτωση

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, συνήθως δεν είναι σύμπτωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βολτ σε σχέση με την κατάρρευση μέρους οροφής εγκαταλελειμμένου κτηρίου στη Λεμεσό και προσθέτει:

«Αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση των επαναλαμβανόμενων πτώσεων μπαλκονιών στη Λεμεσό, με το πιο πρόσφατο περιστατικό να λαμβάνει χώρα την 17η Απριλίου 2024. Αυτή η τρίτη πτώση μπαλκονιού μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα της κατάστασης,

επιβάλλεται η διενέργεια αυστηρών ελέγχων σε παλιές και ετοιμόρροπες οικοδομές, με στόχο τον εντοπισμό και την αποκατάσταση τυχόν δομικών βλαβών. Η άμεση αποκατάσταση κακώς φροντισμένων κτιρίων, λαμβάνοντας υπόψη τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και μέτρα ασφαλείας, θα έπρεπε να είναι ύψιστη προτεραιότητα.

Το Βολτ, καλεί την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε άμεσες και δραστικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης με τα επικίνδυνα κτίρια στη Λεμεσό. Σε αυτό το πλαίσιο, θέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γιατί δεν έχει προχωρήσει άμεσα η πρόταση του ΕΤΕΚ για το ΜΟΤ κτιρίων

2. Η φθορά είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης. Γιατί δεν ετοιμάστηκε ένας κατάλογος εγκαταλελειμμένων κτιρίων τόσα χρόνια που η Λεμεσός υποφέρει από τα ψηλά ενοίκια και να γίνει προσπάθεια επανένταξης τους στην αγορά ενώ θα επιδιορθώνονταν ταυτόχρονα.

3. Υπάρχει δομικό πρόβλημα με κτίρια που ανεγέρθηκαν μετά την εισβολή με ελαττωματικά υλικά λόγω της επείγουσας κατάστασης. Έχει γίνει κατάλογος με αυτά; Κάποια από τα κτίρια είναι επίσης οκταώροφα πάνω στον παραλιακό με πολλούς ενοίκους. Στο ισόγειο φαίνεται με γυμνό μάτι πόσο αποσαθρωμένα είναι. Πρέπει να προλάβουμε την τραγωδία».

Διαβάστε επίσης: Ένας τραυματίας από την κατάρρευση μέρους της οροφής κτηρίου στη Λεμεσό

Keywords
Τυχαία Θέματα