ΒΙΝΤΕΟ: Παραδόθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια Κύπρου και ΗΒ στη Γάζα

Το Βασιλικό Ναυτικό έχει παραδώσει περισσότερους από 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα για λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πλοίο της Royal Fleet RFA Lyme Bay παρέδωσε περισσότερα από 300 παλέτα βρετανικής βοήθειας καθώς και ιατρικές προμήθειες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Port Said της Αιγύπτου.

Η βοήθεια αποτελείτο από σχεδόν 5.000 σετ

καταφυγίου και σχεδόν 11.000 κουβέρτες.

Ο διοικητής Sam Stephens δήλωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν μια περήφανη ιστορία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Σωστά ανατέθηκε στην Littoral Response Group (South) η δυνατότητα παροχής βοήθειας στη Γάζα».

Και πρόσθεσε: «Εργαστήκαμε για να παρέχουμε ένα πλήρες φάσμα επιλογών στα Υπουργία ως προς το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα και είμαι περήφανος που τώρα έχουμε παραδώσει την βοήθεια εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η κυπριακή βοήθεια δέκα παλετών περιείχε περισσότερα από 1.500 κιλά βασικών ιατρικών προμηθειών και φαρμάκων.

Αυτή η παράδοση ακολουθεί τους 70 τόνους βρετανικής βοήθειας για την Γάζα που έχει ήδη παραδοθεί μέσω της Αιγύπτου από την Βασιλική Αεροπορία.
Ο Διοικητής του RFA Lyme Bay, πλοίαρχος Chris Clarke, δήλωσε: «Το έργο για την διευκόλυνση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ήταν μια συναισθηματικά υποσυνείδητη ευκαιρία για το πλοίο RFA Lyme Bay. Σε μια πραγματικά κοινή και διεθνή προσπάθεια, από το Γραφείο Εξωτερικής Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου και το Υπουργείο Άμυνας έως τους Κύπριους ομολόγους τους, οι άνθρωποι μας, είτε είναι το Βασιλικό Ναυτικό, οι Βασιλικοί Πεζοναύτες, ο Στρατός και το πολιτικό προσωπικό της RFA, έχουν συνεργαστεί για να επιβιβαστούν, να μεταφέρουν και τώρα εκφορτώνουν βοήθεια στα χέρια μη κυβερνητικών οργανώσεων στην ξηρά.

Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η προσπάθειά μας, όσο μικρή κι αν είναι στο ευρύτερο πλαίσιο της σύγκρουσης, θα φέρει λίγη ελπίδα και παρηγοριά σε όσους βρίσκονται σε αυτή την περίοδο μεγάλης ανάγκης».

Η βοήθεια ελήφθη από την Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνο για περαιτέρω μεταφορά και διανομή στη Γάζα από οργανώσεις βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών.

Το RFA Lyme Bay αναπτύσσεται στη Μεσόγειο μαζί με το RFA Argus ως μέρος του Littoral Response Group (South). Και τα δύο πλοία έχουν αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο έτοιμα να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου και των εθνών για την ανακούφιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης στην Γάζα.

Royal Fleet Auxiliary ship @RFALymeBay has delivered more than 300 pallets of UK aid as well as medical supplies on behalf of the Republic of Cyprus to Egypt. The humanitarian aid for Gaza consisted of nearly 5,000 shelter kits and nearly 11,000 blankets

Keywords
Τυχαία Θέματα