Βίκτωρας: Χρυσή εποχή στην εξωτερική πολιτική της Κ.Δ - VID

Στην σημασία της τριμερούς συνάντησης μεταξύ ΚύπρουΕλλάδας – Ιορδανίας στάθηκε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος καλεσμένος στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

Ο κ. Παπαδόπουλος αρχίζοντας την τοποθέτηση του χαρακτήρισε ως ιστορική την επίσκεψη του Βασιλιά Αμπντάλα Β΄ στη Λευκωσία την Τρίτη (16/1) υπό την έννοια ότι

και οι τρεις χώρες (Κύπρος – Ελλάδα – Ιορδανία) αποτελούν στην περιοχή πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας.

Σε σχέση με τις προοπτικές της συνεργασίας αυτής στο κομμάτι της ενέργειας ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δυνητικά η Ιορδανία μπορούν να καταστούν αγοραστές του δικού μας φυσικού αερίου.

Ο ίδιος, στάθηκε ιδιαίτερα - πέραν των όποιων συνεργασιών στο τομέα της οικονομία ή της ενέργειας - στα πολιτικά οφέλη που αποκομίζει η Κύπρος μέσα από την διενέργεια αυτών των τριμερών συναντήσεων.

«Όμοια ενδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό και την πίεση που μπορούν να ασκήσουν προς την Τουρκία οι χώρες του Αραβικού κόσμου, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ως κέρδος ότι στην Ισλαμιστική Διάσκεψη τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν ψηφίσματα υπέρ του ψευδοκράτους.

«Κάποιοι λένε μάλιστα, ότι ίσως να είναι η χρυσή εποχή στην εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας» ανέφερε.

Για να προσθέσει ότι η διπλωματία αυτής της διακυβέρνησης έφερε απτά αποτελέσματα για την χώρα και αυτό φάνηκε και στο Κραν Μοντάνα με την Ε.Ε και τον Γ.Γ του ΟΗΕ όπου έθεσαν ψηλά στην ατζέντα του Κυπριακού τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Σε σχέση με το Κυπριακό και την δήλωση του κ. Τσίπρα για νέο παράθυρο διαλόγου την επομένη των εκλογών, ο κ. Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί επαναλαμβάνοντας την βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να επανέλθει στον ενδοκυπριακό διάλογο.

Για να διενεργηθεί όμως μια νέα διεθνής διάσκεψη για τις εξωτερικές πτυχές επανέλαβε την ανάγκη της καλής προετοιμασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα