Βένους Γουίλιαμς: «Εχω τηρήσει όλους τους κανονισμούς»

Σάλος έχει προκληθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της «Fancy Bears», που αυτοσυστήθηκε ως «διεθνής ομάδα χάκερ». Το συγκεκριμένο γκρουπ δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγγραφα, τα οποία ισχυρίζεται ότι απέκτησε διεισδύοντας στο σύστημα της WADA. Σύμφωνα με αυτά, οι πλέον διάσημες αθλήτριες των ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικές σε ελέγχους αντιντόπινγκ, όμως υπήρξε συγκάλυψη προκειμένου να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες

του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Μεταξύ αυτών οι αδελφές Σερένα και Βένους Γουϊλιαμς, η σούπερ σταρ της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς και η παίκτρια του WNBA, Ελένα Ντέλε Ντον.

Η Βένους Γουίλιαμς απάντησε σε όσους την κατηγορούν με μια ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει απογοητευμένη που παραβιάστηκε ο προσωπικός της ιατρικός φάκελος, ενώ εξηγεί πως έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες μόνο στα πλαίσια θεραπείας και με άδεια από την WADA: «Είμαι απογοητευμένη καθώς έμαθα πως ο προσωπικός μου ιατρικός φάκελος παραβιάστηκε από χάκερς και δημοσιεύτηκε χωρίς την έγκρισή μου. Έχω τηρήσει όλους τους κανονισμούς του Tennis Anti-Doping Program και μου έχει χορηγηθεί άδεια για εξαιρέσεις λόγω θεραπευτικής χρήσης. Η αίτηση για να πάρεις την άδεια, κάτω από το Tennis Anti-Doping Program, περνάει από μια πολύ αυστηρή διαδικασία μέχρι να εγκριθεί. Εγώ την πήρα επειδή είχα σοβαρά προβλήματα υγείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα