Βάλατε (κι εσείς) κιλά τις γιορτές;Τα 6 «θαυματουργά» βήματα

Λίγο το ποτό, λίγο τα καλέσματα και λίγο τα απανωτά τραπέζια, μας πρόσθεσαν όσο να ’ναι λίγα παραπάνω κιλά.

Η χαλαρή διάθεση που είχαμε οι περισσότεροι τις γιορτές σε συνδυασμό με την αφθονία σε φαγητό, ποτό και γλυκά, μας έκαναν όλους λίγο παραπάνω επιρρεπείς.

Νερό: Πριν κοιμηθείς και μόλις ξυπνήσεις φρόντισε να πιεις μια ικανοποιητική ποσότητα νερού. 2 με 3 λίτρα νερό ημερησίως είναι η ποσότητα που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να αποχαιρετάς τις τοξίνες των λιπαρών τροφών που κατανάλωσες.

Όχι σε «λευκές τροφές»: Άσπρο ψωμί, κράκερ, bagels, κέικ.

Aλάτι και ζάχαρη, οι «εχθροί» της προσπάθειάς σου να χάσεις γρήγορα βάρος. Κάνουν κατακράτηση και προκαλούν φούσκωμα.

Φυτικές ίνες: Μην παραλείπεις το πρωινό για να χάσεις βάρος. Ξεκίνα την ημέρα σου με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Φρούτα, βρώμη, γαλακτοκομικά. Θα δεις ότι νιώθεις πιο χορτασμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν θα έχεις «λιγούρες» και τσιμπολογήματα.

Αυγό: Σύμφωνα με έρευνα του Rochester Center for Obesity της Αμερικής, η κατανάλωση αυγών για πρωινό μειώνει το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας και μειώνει την κατανάλωση θερμίδων κατά τη διάρκειά της. Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν ένα αυγό για πρωινό έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κάνε στην άκρη τις συνήθειες των γιορτών: Ξυπνούσες το πρωί και μαζί με τον καφέ έτρωγες ένα γιορτινό γλυκάκι; Ή κατά τη διάρκεια της ημέρας κατανάλωνες μικρά γεύματα με λιχουδιές; Τότε ήρθε η στιγμή αυτά να τα ξεχάσεις. Αν σου γεννήθηκε η ανάγκη για γλυκό, τότε φάε μια φρουτοσαλάτα με ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας (bitter).

Όχι στο αλκοόλ: Αυτές τις ημέρες όλοι ήπιαμε λίγο παραπάνω. Το αλκοόλ, εννοείται, ότι είναι ένας λόγος της ξαφνικής αύξησης του βάρους σου. Αντί για αλκοόλ πιες νερό και βοήθησε τον εαυτό σου να αποτοξινωθεί.

Πηγή: bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα