Τζούντο: Αποκλείστηκε νωρίς ο Ανδρέας Κρασσάς

Πρόωρος αποκλεισμός για την μοναδική κυπριακή συμμετοχή της Πέμπτης στους 1ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού. Ο Ανδρέας Κρασσάς στο Τζούντο στην κατηγορία των -66Kg αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο τον 29χρονο Πορτογάλο Σέρχιου Ολεΐνικ από τον οποίο έχασε με Ιππόν.

Ο αγώνας ήταν ισοδύναμος παρά τις δύο παρατηρήσεις που δέχτηκε ο Κρασσάς στο ξεκίνημα, και έδειχνε ότι θα κρινόταν στο ποιος αθλητής θα κατάφερνε να κερδίσει πρώτος σημείο ή να «καθαρίσει»

με κίνηση Ιππόν. Πιο επιθετικός ο Κρασσάς, ξεγελάστηκε στιγμιαία από τον Πορτογάλο και γνώρισε τον αποκλεισμό.

«Ήμουν πιο δυνατός και όσο περνούσε η ώρα ένιωθα ότι θα κέρδιζα. Έβαλα το χέρι ψηλά στην πλάτη για να τον πιάσω, ώστε να μπορέσω να τον γυρίσω για να κερδίσω κάποιο σημείο. Όταν κατέβασα το χέρι για να τον κρατήσω καλύτερα, μπήκε από κάτω μου και στιγμιαία με γύρισε χωρίς να μπορώ να βάλω αντίσταση. Μπορούσα να κερδίσω τον αγώνα, αλλά έτσι είναι το Τζούντο», ανέφερε λίγο μετά το τέλος του αγώνα.

Ο 24χρονος Κρασσάς που αφιερώνει πλέον όλο το χρόνο του στις προπονήσεις με στόχο να υλοποιήσει το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο δήλωσε για τη συνέχεια : «Δυο τρεις μέρες ξεκούραση τώρα, και μετά φεύγω για την Πανεπιστημιάδα. Από τον Αύγουστο και μετά θα αρχίσω να συμμετέχω σε αγώνες που θα δίνουν βαθμούς για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Θα χρειαστεί να δώσω 10-12 αγώνες μέσα στη χρονιά για να το πετύχω, αλλά έχω αφοσιωθεί πλέον σε αυτό, και πιστεύω στο τέλος θα τα καταφέρω».

Κολύμβηση : Τρεις συμμετοχές την Παρασκευή
Με τρεις κυπριακές συμμετοχές στην Κολύμβηση συνεχίζονται την Παρασκευή οι 1οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες.

Πρώτη θα αγωνιστεί στα 50μ. Ελεύθερο η Κάλια Αντωνίου συμμετέχοντας στην 1η προκριματική σειρά στα 50μ. Ελεύθερο σε αγώνισμα όπου δηλώθηκαν 58 αθλήτριες. Λίγη ώρα αργότερα ο Πάπα Άνταμς Κυριάκος Ανδρέας θα συμμετάσχει στον προκριματικό των 200μ. Ελεύθερο (56 συμμετοχές) και οι παρουσία των κολυμβητών στους πρωινούς προκριματικούς θα ολοκληρωθεί με τον Τάκη Παπαδόπουλο στα 100μ. Πεταλούδα (56 συμμετοχές). Στα αγωνίσματα κολύμβησης συμμετέχουν αθλητές μέχρι 18 ετών και αθλήτριες μέχρι 16 ετών.

Αποτελέσματα Πέμπτης 24 Ιουνίου
Τζούντο
-66Kg «32» Κρασσάς Ανδρέας Vs Σέρχιου Ολείνικ (POR) 0-100 Ιππόν

Πρόγραμμα Παρασκευής 25 Ιουνίου
Κολύμβηση
07.30 50μ. Ελεύθερο (3η Πρ.Σ.) Αντωνίου Κάλια
08.05 200μ. Ελεύθερο (1η Πρ.Σ.) Πάπα Άνταμς Κυριάκος Ανδρέας
08.41 100μ. Πεταλούδα (1η Πρ. Σ.) Παπαδόπουλος Τάκης

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
25 Ιουνίου 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα