Τζιχαντιστές χτύπησαν Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Συρία

Είναι η στιγμή που Τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα χτυπούν ελληνορθόδοξη εκκλησία στην πόλη Σκελμπίγια στην επαρχία της Χαμά στη Συρία, σκοτώνοντας - σύμφωνα με τοπικές πηγές - τουλάχιστον 4 πολίτες και τραυματίζοντας άλλους εννέα.

H λειτουργία τελείται κανονικά, όταν 3 στο σύνολό τους οβίδες πέφτουν στο εξωτερικό της εκκλησίας σπέρνοντας το φόβο και τον πανικό στις εκατοντάδες χριστιανών που βρίσκονταν στο χώρο.

Ένας άνδρας, που ανίδεος ανεβαίνει τις σκάλες για να εξέλθει της εκκλησίας, σώζεται στο παρά κάτι...Σκηνές τρόμου...

ο ήχος των οβίδων προκαλεί ρίγος στους πιστούς, που τρομοκρατημένοι συνεχίζουν να ψάλλουν το ''Μεθ' ημών ο Θεός'', χωρίς να ξέρουν αν το επόμενο λεπτό θα είναι ζωντανοί...Μάτια δακρυσμένα... συναισθήματα ανασφάλειας... γονείς που κρατούν σφιχτά στην αγκαλιά τα βρέφη τους...

Οι εικόνες που αποτυπώνονται στο βίντεο, που πιστός τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο, συγκλονίζουν...

Μικρά παιδιά κλαίνε και ψάλλουν... προσεύχονται και παρακαλούν τον Θεό, ενώ η επίθεση απο τους Τζιχαντιστές συνεχίζεται...

Οι δυνάμεις των Τζιχαντιστών έχουν πλησιάσει επικίνδυνα τη Σκελμπίγια... απέχουν μόνο 5 χιλιόμετρα...Ο φόβος της τρομοκρατίας πλανάται, αφού στην πόλη, η οποία ελέγχεται απο τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, οι Χριστιανοί αποτελούν πλειονότητα. Οι τζιχαντιστές υποστηριζόμενοι από ενόπλους της Αχράρ Αλ Σαμ, την βομβάρδισαν με τουλάχιστον 14 βλήματα όλμων, μόνο χθες.

Από τον βομβαρδισμούς καταστράφηκαν κατοικίες, ενώ συνεργεία διάσωσης αναζητούν θύματα κάτω από τα χαλάσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα