Τυχαίοι έλεγχοι για αλκοόλ και ναρκωτικά στους πιλότους

Η Γερμανία σχεδιάζει να εισάξει νομοθεσία με βάση την οποία θα διενεργούνται τυχαίοι έλεγχοι για αλκοόλ και ναρκωτικά στους πιλότους σε μια προσπάθεια να μειώσει τον κίνδυνο επανάληψης συντριβής παρόμοιας με αυτήν της Germanwings τον περασμένο Μάρτιο.

Οι προτάσεις κατατέθηκαν από ειδική ομάδα εργασίας που συστάθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών μετά την τραγωδία στην περιοχή των Άλπεων, που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους.

Οι εισαγγελείς είχαν βρει ότι ο συγκυβερνήτης έπασχε από σοβαρή κατάθλιψη

και ήθελε να θέσει τέρμα στη ζωή του γιατί φοβόταν ότι θα χάσει τη δουλειά του.

Ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας δήλωσε ότι θα πρέπει οι πιλότοι να ελέγχονται τυχαία για κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών και φαρμάκων και ότι αυτό θα ενισχύσει την επιχειρησιακή ασφάλεια στην αεροπορία.

Οι προτάσεις αναμένεται να τεθούν στο Υπουργικό προς ψήφιση με τη νέα χρονιά. Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής της ασφάλειας των πτήσεων σε όλη την Ευρώπη είχε εισηγηθεί την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων με τα στοιχεία των ιατρικών επισκέψεων των πιλότων καθώς και την καλύτερη εποπτεία των γιατρών οι οποίοι εξετάζουν τους πιλότους στις τακτικές τους εξετάσεις.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα