Τσίπρας: Θα διεκδικήσω με αξιοπρέπεια για τη γενιά μου

Ιδιαίτερη αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Προεδρικό Μέγαρο. Η διεκδίκηση τόσο στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, όσο και στο επίπεδο της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος,

είναι χρέος προς τη γενιά μου δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός από την πλευρά του.

Δείτε εδώ την ζωντανή κάλυψη της επίσκεψης Τσίπρα

Ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για επικίνδυνη και προκλητική συμπεριφορά από μέρους της Τουρκίας διαβεβαιώνοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί τις όποιες πιέσεις για επάνοδο σε ένα διάλογο κάτω από απειλές ή εκβιασμούς προκειμένου να επιβληθεί μια λύση που θα την υπαγορεύσει η στρατιωτική ισχύς.

Ως εκ τούτου, ανέφερε, στρατιωτικές απειλές και παράνομες παρεμβάσεις στο όνομα δήθεν των Τουρκοκυπρίων δεν υποβοηθούν στην κατοχύρωση των αυτονόητων. Αντίθετα, απομακρύνουν τις προοπτικές εξεύρεσης λύσης και της δυνατότητας αξιοποίησης του κινήτρου που ο φυσικός πλούτος προσφέρει.

Όσον άφορα την κοινή μάχη στην ΕΕ για την οποία έγινε λόγος το πρωί, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα συντονισμό συνεργασίας και δράσεων που δεν στρέφεται ούτε εναντίον της Ευρωπαϊκής ιδέας ούτε ενάντια στην όποια τρίτη χώρα, καλώντας άπαντες να συμμετάσχουν στις προσπάθειες Αθηνών και Λευκωσίας.

«Είναι χρέος προς τη γενιά μου»

Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, επέλεξε να μην αξιοποιήσει την ομιλία που είχε ετοιμαστεί από τους συνεργάτες του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι η παρουσία του συμβολίζει την ανάγκη να υπάρξει μια ουσιαστική προσπάθεια για λύση του κυπριακού, γιατί προέρχεται από μια γενιά που δεν έζησε το δράμα της Κύπρου

Είναι χρέος προς τη γενιά μου είπε, να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Η λύση είπε, για να είναι δίκαιη και βιώσιμη δεν πρέπει να έχει τρίτους εγγυητές και στρατεύματα κατοχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος, έκανε λόγο για μια κρίση που άλλαξε τις ζωές των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων γενιών, οι οποίες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Μεταναστεύει είπε το πιο ενεργό και δυναμικό κομμάτι των κοινωνιών μας.

«Απέναντι σε αυτή τη γενιά, οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη και τον αγώνα για το μέλλον με αξιοπρέπεια».

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι το προσκύνημα του άρχισε από την Καισαριανή, ολοκληρώθηκε στα φυλακισμένα μνήματα και πλέον αισθάνεται πιο δυνατός να διεκδικήσει στο όνομα του ελληνικού και κυπριακού λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα