Τσίπρας: Δεν μας ενδιαφέρει το blame game

«Μέχρι στιγμής διαφαίνεται συναντίληψη με τις πολιτικές δυνάμεις» συμπέρανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, παρουσία τηλεοπτικής κάμερας λέγοντας ότι δεν μας ενδιαφέρει το blame game, αλλά, η Τουρκία πρέπει να άρει την αδιαλλαξία.

Αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας

σημείωσε εισαγωγικά, ότι καταβάλλεται προσπάθεια «να κινήσουμε τις διαδικασίες, να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για λύση. Δεν μας ενδιαφέρει το blame game, αλλά δεν εξαρτάται (η λύση) μόνο από εμάς, είναι κυρίως η άλλη πλευρά που πρέπει να άρει την αδιαλλαξία».

«Υπάρχει ως τώρα κοινή στάση, συγκροτημένη στάση που έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα και από την ΕΕ, που θα είναι παρούσα στις διαπραγματεύσεις -και αυτό είναι σημαντικό», παρατήρησε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Πρέπει να υπάρξει συναντίληψη με τις πολιτικές δυνάμεις, νομίζω ότι μέχρι στιγμής διαφαίνεται…».

Επ’ αυτού, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, πρότεινε «στα εθνικά θέματα να υπάρχει μόνιμος θεσμός, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας». Με τον τρόπο αυτό και παρά τις όποιες συγκρούσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων «θα γίνεται συζήτηση μεταξύ των δημοκρατικών δυνάμεων για να βρίσκουμε εθνική γραμμή, με ευθύνη του εκάστοτε πρωθυπουργού».

«Να το κουβεντιάσουμε, δεν είναι καινούρια ιδέα», αντέτεινε ο πρωθυπουργός. «Όχι, αλλά εμείς την ξαναβάλαμε στο τραπέζι. Κάναμε και εκδήλωση, είχε έρθει και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, την συζητήσαμε και είναι η στιγμή να την κάνουμε», είπε κλείνοντας ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Το Ποτάμι υποστηρίζει «την ύπαρξη μιας ενιαίας, κυρίαρχης και ανεξάρτητης Κύπρου, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βέβαια μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει ανάγκη από εγγυήτριες δυνάμεις ούτε από στρατεύματα κατοχής» τόνισε μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε για τις απόψεις της τουρκικής πλευράς καθώς η συνάντησή τους συνέπεσε μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο και τόνισε ότι το Ποτάμι στηρίζει την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχαν μπροστά στις κάμερες, πριν την έναρξη της συνάντησής τους, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε την ανάγκη μιας υπεύθυνης εθνικής στάσης μαζί με τους Κύπριους στην υπόθεση, ενώ επανέφερε την πάγια θέση του Ποταμιού για ένα εθνικό συμβούλιο ασφαλείας. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να δοθεί λύση στο Κυπριακό ζήτημα.

Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευαν ο βουλευτής Ηρακλείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρέσβης ε.τ. και Γιώργος Κακλίκης, η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα