Τσιόλας: Ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας δίνουν αντοχές

Έχουμε υποχρέωση να μένουμε πιστοί στις παρακαταθήκες που μας άφησαν οι παλαιότεροι και να προασπίζουμε ό,τι μας συνδέει με την ιστορία και τις ρίζες μας, γιατί όλα αυτά μαζί λειτουργούν σαν πυξίδα για την πορεία που οφείλουμε να ακολουθήσουμε στο μέλλον, είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Α. Τσιολας.

Σε χαιρετισμό του στην ετήσια κοινοτική χοροεσπερίδα της Αψιούς από το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων της κοινότητας, ο κ. Τσιόλας ανέφερε ότι "σε καιρούς μάλιστα δύσκολους όπως αυτοί που διανύουμε για την εξεύρεση μιας δίκαιης και

λειτουργικής λύσης του εθνικού μας προβλήματος, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας δίνουν αντοχές και ισχυρά στηρίγματα για να προχωρήσουμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στους στόχους και τις δυνατότητες μας".

Συγχαίρω τους τους διοργανωτές, σημείωσε, προσθέτοντας ότι κάθε εκδήλωση που διατηρεί και ενισχύει την πολιτιστική μας κληρονομιά και προάγει επίσης τη λαϊκή μας παράδοση, τυγχάνει ασφαλώς της πλήρους στήριξης μας.

"Η Αψιού είναι μια κοινότητα που, πέρα από το εκπληκτικής γραφικότητας τοπίο της, που απλώνεται τόσο προς την ορεινή όσο και προς την θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού, έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία με στοιχεία που συνδέονται με την οικονομική ενασχόληση των κατοίκων της, τις καλλιέργειες και τα φυσικά πετρώματα της περιοχής - τα οποία εξακολουθούν να θέλγουν τους γεωλόγους και τους ερευνητές - καθώς ακόμα με τη θρησκευτική λατρεία και τις παραδόσεις μας. Το γνωστό μοναστήρι της Παναγίας της Αμιρούς είναι πάντοτε σημείο αναφοράς της κοινότητας, όπως και η εκκλησία του Αγίου Επιφανίου και το εκκλησάκι της Παναγίας της Γαλακτούσας", πρόσθεσε.

Οι απόδημοι της κοινότητας, συνέχισε, δεν είναι δυνατό ποτέ να αποσυνδεθούν από την ομορφιά της Αψιούς και όλα τα σημαντικά άλλα στοιχεία που δηλώνουν την ταυτότητα και την καταγωγή τους.

Είπε τέλος, ότι είναι ενήμερος και για τις στενές σχέσεις της Αψιούς με την κοινότητα της Αργυρούπολης Κρήτης. "Η προ δεκατεσσάρων χρόνων τελετή αδελφοποίησης των δυο κοινοτήτων και των δημοτικών σχολείων τους, μαζί με τις ανταλλαγές των επισκέψεων και τη συνεργασία που έκτοτε αναπτύχθηκε, έχουν επισφραγίσει τους αδελφικούς δεσμούς όλων μας με την Κρήτη, που είναι δεσμοί ψυχής και κοινής εθνικής ταυτότητας", συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα