Τσαβούσογλου: Η Τουρκία στηρίζει τη διαδικασία για τη λύση

Η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει τη διαδικασία για λύση του κυπριακού. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα το οποίο πηγάζει από τη σημερινή επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα.

Ο κ.Τσαβούσογλου ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακιντζί και τους "πολιτικούς αρχηγούς" των κατεχομένων. Όλες οι συναντήσεις έγιναν στην παρουσία του Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει

όλα τα απαιτούμενα βήματα για τις συνομιλίες αλλά και για λύση, άμεσα, γεγονός που παραπέμπει στο ότι ενδεχομένως να επιτευχθεί άμεσα σύγκληση πολυμερούς, παρά τα ανοιχτά θέματα που απομένουν.

“Ως Τουρκία πάντοτε στηρίξαμε τις διαπραγματεύσεις. Άλλωστε, πάντοτε θέταμε τη θέλησή μας για ένα αποτέλεσμα, και στο θέμα των ΜΟΕ πάντοτε προσφέραμε τη στήριξή μας χωρίς να δειλιάσουμε. Στόχος μας στο πλαίσιο που καθορίζει το έγγραφο της 11ης Φεβρουαρίου 2014, εντός του στόχου για το 2016, αυτές οι διαπραγματεύσεις να φέρουν καρπούς, να φέρουν ένα αποτέλεσμα, να γίνουν βήματα για μια μόνιμη λύση και άμεσα να καθοριστεί ένα συγκεκριμένος απαραίτητος οδικός χάρτης που θα περιλαμβάνει και την πενταμερή διάσκεψη”, σημείωσε σε επίσημες δηλώσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ακιντζί επιμένει με τη σειρά του σε καθορισμό ημερομηνίας για πενταμερή διάσκεψη.

Η προοπτική αυτή φαίνεται να βρίσκει έδαφος και σε άλλους "πολιτικούς αρχηγούς" στα κατεχόμενα.

Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τα σενάρια ότι θα γίνει τελικά συνάντηση μεταξύ Τσίπρα - Ερντογάν, με τις πηγές μας να αναφέρουν ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία για συνάντηση, χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει η ημερομηνία ακόμη.

KKTC Cumhurbaşkanı Sn. @MustafaAkinci_1 ile kapsamlı çözüm sürecinin bulunduğu aşamayı ve önümüzdeki dönemi değerlendirdik. pic.twitter.com/C43O7snhBZ

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) November 25, 2016

Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm müzakere sürecinin bulunduğu aşamayı değerlendirmek üzere KKTC'ye bir çalışma ziyaretinde bulunuyoruz.

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) November 25, 2016

Kapsamlı çözüm sürecini ve yol haritasını. KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi parti liderlerinin de katılımıyla ele aldık. pic.twitter.com/o5azFUzpJ8

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) November 25, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα