Τσαβούσογλου για Φινλανδία και Σουηδία

«Το δίκαιο ωστόσο θα ήταν να ξεχωρίσω την προβληματική χώρα και τη λιγότερο προβληματική χώρα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε κοινή συνέντευξη τύπου του με τον Πορτογάλο ομόλογό του στην Άγκυρα, αναγγέλλοντας ότι η Άγκυρα προτίθεται να εξετάσει ξεχωριστά τις δύο αιτήσεις των σκανδιναβικών χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Μετά το μήνυμα ‘διαχωρισμού’ εξέτασης της ένταξης της Φινλανδίας που έστειλε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι: «Έχουμε πει

ότι είχαμε λιγότερα προβλήματα με τη Φινλανδία. Υπογράψαμε μια τριμερή συμφωνία με τις δύο χώρες. Υπήρξαν θετικές εξελίξεις από τη Φινλανδία σχετικά με την Τουρκία. Δεν υπήρξαν τόσες προκλήσεις στη Φινλανδία, όπως στη Σουηδία. Υπάρχουν και εκεί ριζοσπαστικές ομάδες. Ανάμεσά τους υπάρχουν και πολιτικοί που ανήκουν σε διαφορετικές ιδεολογίες.

Το δίκαιο ωστόσο θα ήταν να ξεχωρίσω την προβληματική χώρα και τη λιγότερο προβληματική χώρα. Εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, προτιθέμεθα να την εξετάσουμε ξεχωριστά».

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν για ΝΑΤΟ: Μπορεί να πούμε ναι στη Φινλανδία και όχι στη Σουηδία

Keywords
Τυχαία Θέματα