Ιωνάς: Κανένας λόγος ανεφοδιασμού από τη Μόρφου

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανεφοδιασμού των πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair από τη θαλάσσια περιοχή της Μόρφου, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Ιωνά Νικολάου.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι υπό κανονικές συνθήκες τα αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις ειδικού επιβραδυντικού υγρού, το οποίο επιδρά ανασταλτικά στην εστία της φωτιάς, καθυστερώντας την εξάπλωσή και μειώνοντας την έντασή της.

Ο ανεφοδιασμός των αεροπλάνων με το επιβραδυντικό υγρό πραγματοποιείται στα αεροδρόμια.

Ωστόσο, όταν το

υγρό αυτό εξαντληθεί, τα αεροπλάνα αναγκάζονται να κάνουν ρίψεις νερού ανεφοδιαζόμενα από τη θάλασσα. Αυτό συνέβη χθες για κάποιο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα τα Canadair να χρησιμοποιήσουν την παραλία της Λάρνακας, αλλά κυρίως τη θαλάσσια περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς στην Πάφο.

Ερωτηθείς γιατί τα Canadair δεν χρησιμοποίησαν την θαλάσσια περιοχή της Μόρφου, αλλά την Πόλη Χρυσοχούς η οποία βρίσκεται σε πιο μακρινή απόσταση, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι η διαφορά χρόνου στην πτήση των αεροπλάνων είναι μόλις μερικά λεπτά κι έτσι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος να ανεφοδιαστούν από τη Μόρφου.

Σημειώνεται ότι τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης και τα οποία πραγματοποιούν μόνο ρίψεις νερού, ανεφοδιάζονται από τα κοντινά φράγματα.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα