Τρίτος ομαδικός τάφος στον Τράχωνα

Στοιχεία που συγκλίνουν σε ύπαρξη τρίτου ομαδικού τάφου στον Τράχωνα επεξεργάζεται η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους με το μέλος της ε/κ πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή Νέστορα Νέστορος να δηλώνει ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το τρίτο σημείο δεν φαίνεται να έχει σχέση με τη συλλογή των νεκρών της περιοχής.

Ο κ. Νέστορος αναφέρθηκε στο τρίτο σημείο στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, κατά την οποία το σώμα ενημερώθηκε για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των αγνοουμένων και την εφαρμογή της απόφασης του ΕΔΑΔ.

Ο

Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου, σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, είπε ότι τα προβλήματα στο ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων είναι γνωστά, προσθέτοντας ότι αναμένεται από την Τουρκία και ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις να συνεργαστεί και να δοθούν σύντομα απαντήσεις στους συγγενείς των αγνοουμένων που περιμένουν για 41 χρόνια.
Ο κ. Φωτίου στάθηκε στο θέμα της μετακίνησης των οστών, που ακόμα προκαλεί τεράστιο πόνο στους συγγενείς, όπως σημείωσε.

Αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις στον Τράχωνα, σημειώνοντας ότι με τα όσα έχουν λεχθεί τελευταίως από τ/κ πλευράς, αναμένουμε ότι ο αριθμός των ερευνών στις στρατιωτικές ζώνες θα αυξηθεί, επειδή, όπως είπε, με μία - δύο άδειες τον χρόνο η διερεύνηση δεν μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά.

Το μέλος της ε/κ πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι, χθες, ήταν η τρίτη μέρα εκσκαφών στο σημείο 2 στον Τράχωνα, στο οποίο έχουν εντοπιστεί οστά και καταβάλλεται προσπάθεια οριοθέτησης του χώρου ταφής, που είναι σε ένα κοίλωμα.

Εξήγησε ότι για την ταφή αυτών των αγνοουμένων έχει μεταφερθεί χώμα από άλλο σημείο.
Ο κ. Νέστορος συνεχίζοντας είπε ότι από Τ/κ υπάρχει πληροφορία για τρίτο σημείο στην ίδια περιοχή, η οποία συγκλίνει με παρόμοια πληροφορία από δική μας πηγή και διερευνάται κατά πόσο οι συγκλίνουσα πληροφόρηση αφορά το ίδιο σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα