Τριπλό φονικό: Ίσως το πιο αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Ήταν ένα από τα εγκλήματα που συγκλόνισαν όσο ποτέ το παγκύπριο. Ένας 31χρονος, σε κατάσταση αμόκ σκοτώνει εν ψυχρώ τρεις νεαρούς σε μια από τις πιο πολυσύχναστες οδούς της Λεμεσού, στην οδό Ανεξαρτησίας, σε μια ώρα που μαγαζιά και καφετέριες έσφυζαν από κίνηση.

Ο Χριστάκης Θωμά με τους, Κωνσταντίνο και Παράσχο Ντορζή και με τον Αιμίλιο Μιλτιάδους, είχαν προηγούμενα που αφορούσαν αψιμαχίες για τα μάτια μιας γυναίκας αλλά και χρηματικές δοσοληψίες.

Το βράδυ της Τρίτης, 24 Νοεμβρίου του 2015, έμελλε να ήταν αυτό που θα έκλεινε με τον χειρότερο τρόπο τους λογαριασμούς των τεσσάρων ανδρών.

Το

χρονικό ενός ειδεχθούς εγκλήματος

Ήταν νωρίς το βράδυ, όταν τα δυο αδέλφια Ντορζή και ο φίλος τους, είχαν πάει στην οικογενειακή ταβέρνα που διατηρεί ο Θωμά με τον πατέρα του στην Πλατεία Ηρώων, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις για παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί προ ημερών μεταξύ τους.

Τα αίματα άναψαν, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί ξεκίνησαν να κάνουν ζημιές στο εσωτερικό της μικρής ταβέρνας. Την ορμή του ασυγκράτητου Θωμά προσπάθησε να συγκρατήσει ο πατέρας του. Μάταια, όμως αφού ο Θωμά μέσα σε χρόνο ρεκόρ αφού είχε πιάσει μαχαίρι από την κουζίνα της ταβέρνας, ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό προς το μέρος των νεαρών που ήδη είχαν ξεκινήσει να απομακρύνονται.

Σε πολύ λίγο χρόνο η πάροδος της οδού Ανεξαρτησίας, παρά το Διοικητήριο της πόλης είχε μετατραπεί σε λουτρό αίματος.

Ο πρώτος θάνατος ήρθε όταν ο ένας εκ των δύο αδελφών σκόνταψε, με αποτέλεσμα να δεχθεί πισώπλατες μαχαιριές. Ο δεύτερος αδελφός δέχτηκε τη θανατηφόρα μαχαιριά όταν έτρεξε να σώσει τον αδελφό του από το μένος του Θωμά.

Το τρίτο θύμα, ο Αιμίλιος Μιλτιάδους, έτρεξε για να σωθεί κάτω από ένα παρακείμενο αυτοκίνητο, όταν τελικά ο Θωμά τον εντόπισε με αποτέλεσμα να δεχτεί κι αυτός τις μαχαιριές του 31χρονου.

Παραμένει στις Κεντρικές ο Θωμά

Ο 31χρονος Θωμά παραμένει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι τη νέα δικάσιμο που έχει οριστεί σήμερα στις 22 Σεπτεμβρίου.Σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στην Λεμεσό, η διαδικασία περιλάμβανε δυο καταθέσεις αστυνομικών.

Ο Θωμά αρνήθηκε εκ νέου τις τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για φόνο εκ προμελέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα