Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας

Τη συμμετοχή και της Ιορδανίας στην τριμερή με την Αίγυπτο προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιεί το απόγευμα τριμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, στο

περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Ο Ιορδανός ΥΠΕΞ θα βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα, καθώς στο πλαίσιο ανεπίσημου γεύματος εργασίας, στο περιθώριο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης των ΥΠΕΞ ΚύπρουΕλλάδας - Ιορδανίας θα συζητηθούν εκτενώς οι προοπτικές της τριμερούς συνεργασίας και τα επόμενα βήματα. Στην ατζέντα και το κεφάλαιο της ενέργειας, τα θέματα των προσφύγων και η κρίση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, είναι η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο ΥΠΕΞ και θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών - κρατών των τριών χωρών. Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι μετά τις τρείς, πλέον, τριμερείς συναντήσεις, θα υπάρξει και συνέχεια με άλλα κράτη τις περιοχής, πέρα από την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Στις 28 Ιανουαρίου, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία η τριμερής Κύπρου – Ισραήλ – Ελλάδας.

Στόχος της Συνόδου, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε επίπεδο κορυφής, είναι να προχωρήσει με πρακτικά βήματα στην υλοποίηση των μέχρι σήμερα εξαγγελιών.

Κοινή επιθυμία Λευκωσίας και Αθήνας είναι να προχωρήσει η συνεργασία κατά το παράδειγμα και της τριμερούς ΚύπρουΕλλάδαςΑιγύπτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα