Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν εκλογές ως το τέλος του 2015

Η εφαρμογή της επιτευχθείσας συμφωνίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους πρέπει να τύχει υποστήριξης από «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας όμως ταυτόχρονα ότι ως το τέλος του 2015 «θα πρέπει να γίνουν εκλογές».

Αυτό, πρόσθεσε, καθίσταται αναγκαίο δεδομένου ότι «τίθεται πλέον ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας», καθώς θεωρεί ότι οι διαρροές που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ

στην ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής κατά την οποία ζητήθηκε η εξουσιοδότηση της Βουλής προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να διαπραγματευθεί τις ελληνικές προτάσεις με τους εταίρους, μπορεί να είναι πλέον περισσότερες με την νέα συμφωνία επί χάρτου πλέον.

Αναφερόμενος, εν τω μεταξύ στην συμφωνία αυτή καθ’ εαυτή, ο κ. Σκουρλέτης είπε:

«Η Ευρώπη μας τιμωρεί... Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τη συμφωνία να φαίνεται καλύτερη, το λέμε καθαρά: δεν μας αντιπροσωπεύει αυτή τη συμφωνία... Δεν μπορώ να κατηγορήσω εύκολα κανέναν που δεν μπορεί να πει ναι σε αυτή τη συμφωνία».

Και κάλεσε, ωστόσο, όλους όσοι ψήφισαν «Όχι» κατά την ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής να παραιτηθούν.

Σε εκείνη πάντως την ψηφοφορία, «όχι» ψήφισαν 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «παρών» δήλωσαν 8 (μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Λαφαζάνης και Στρατούλης, και η Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντοπούλου), και 7 ήταν απόντες.

Δηλώσεις συναφείς έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα πρέπει να τα ψηφίσουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, «γιατί τότε θα είναι πιο δίκαια». Δεν μπορεί να ρίξουν, πρόσθεσε, την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς.

«Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί με το παλιό πολιτικό σύστημα», τόνισε «και σε περίπτωση αδιεξόδου θα γίνουν εκλογές».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα