Τριγμοί για τον θεσμό του μαραθωνίου Λεμεσού-Αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο

Ανάμεσα σε συμπληγάδες φαίνεται να κινείται η επιτυχημένη διοργάνωση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, μετά την απόφαση του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Ολύμπια» (ΓΣΟ), ως επίσημος διοργανωτής, να μην ανανεώσει τη συμφωνία με την εταιρεία, που τα τελευταία 11 χρόνια ανέλαβε τη διοργάνωση και προβολή του. Στη σημερινή συνεδρία του, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού αποφασίζει για την έγκριση μνημονίου

για τον μαραθώνιο, την ώρα που η εταιρεία προειδοποιεί, με επιστολή της, ότι η έγκρισή του θα διαλύσει μια επιτυχημένη διοργάνωση.

Το θέμα ήρθε στην αντίληψη του ΚΥΠΕ όταν σε πρόσφατη εκδήλωση της εταιρείας, για βράβευση των εθελοντών του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ, είχε αφαιρεθεί το ακρωνύμιο ΓΣΟ από την ονομασία, όπως επίσης και σε κάθε ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Όπως προκύπτει, σε επιστολή του, στις 12 Απριλίου, ο ΓΣΟ ενημέρωσε την εταιρεία για τη λήξη της συμφωνίας συνεργασίας τους καθώς και για το αίτημα του, όπως καταβληθεί το συμφωνηθέν ποσό για τη διοργάνωση του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ αλλά και χρηματικό ποσό σε σχέση με τη σύμπραξη συνεργασίας, που είχε γίνει το 2021, με τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Ακολούθησε νομική γνωμάτευση, που ζήτησε η πλευρά της εταιρείας, σε σχέση με το δικαίωμα διοργάνωσης του διεθνούς μαραθωνίου της Λεμεσού, με τον ΓΣΟ να απαντά με άλλη νομική γνωμάτευση, ενώ στο προσκήνιο είχε ήδη εμφανιστεί νέος προσφοροδότης με καλύτερη οικονομική προσφορά προς τον ΓΣΟ.

Με πρωτοβουλία του, ο Δήμος Λεμεσού ανέλαβε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων, δηλαδή του Δήμου, του ΓΣΟ, του ΕΒΕΛ και της ΕΤΑΛ και όπως υπογράμμισε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης «δεν θέλουμε να αλλάξει η πετυχημένη συνταγή, θέλουμε να διατηρηθεί και να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια».

«Ο Δήμος Λεμεσού, όχι μόνο δεν είναι σε αντιπαράθεση με κανέναν, αλλά θέλει όλους να συμμετέχουν και πρόθεση μας είναι να συνεχίσει να γίνεται ο μαραθώνιος από την ίδια την εταιρεία που τον διοργάνωνε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, στη βάση ενός πλαισίου, ώστε να ξέρουν όλοι τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους», συμπλήρωσε.

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, συνέχισε, έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια μια θεαματική πορεία που τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους καλύτερους και συναρπαστικότερους μαραθωνίους στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο μνημόνιο τίθεται σήμερα ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, ενώ σε επιστολή του, ο διευθυντής της εταιρείας, που είχε αναλάβει για χρόνια τη διοργάνωση του μαραθωνίου, καλεί τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι όποιες διαβουλεύσεις και πρωτοβουλίες έγιναν απορρίφθηκαν από τον ΓΣΟ, χωρίς αντιπρόταση για συνέχιση της συνεργασίας, η οποία όπως σημειώνει, έφερε ένα επιτυχές αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από ομαδική δουλειά.

Η εταιρεία διαμηνύει ότι με τους όρους του μνημονίου δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία, αφού εμπεριέχει, όπως υποστηρίζει, ρίσκο για οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει σε μια διοργάνωση που δεν ελέγχει και που, ανά πάσα στιγμή, η συνεργασία μπορεί να διακοπεί χωρίς προειδοποίηση.

Αναφέρεται δε, μεταξύ άλλων, σε οικονομικές απαιτήσεις από τον ΓΣΟ που δεν μπορούν τα ικανοποιηθούν και εκφράζεται η θέση πως ο ΓΣΟ έχει ήδη επιλέξει άλλη εταιρεία, που δεν διαθέτει εμπειρία, αλλά υπόσχεται περισσότερα χρήματα.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, ο Σύλλογος είναι διατεθειμένος, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί, να δώσει τον πρώτο λόγο στην εταιρεία για συνέχιση της συνεργασίας τους, αλλά στη βάση του μνημονίου και των όρων που θα τεθούν.

«Έχουμε ενημερώσει την ΚΟΕΑΣ (στην οποίαν υπάγεται ο ΓΣΟ) για την διεξαγωγή του Μαραθωνίου στις 18 και 19 Μαρτίου του 2023 και είτε θα είναι με την ίδια εταιρεία, εφόσον αποδεχθεί τους όρους του μνημονίου, είτε θα το δώσουμε σε άλλο προσφοροδότη», είπε ο κ.Τσολάκης.

Οι εξελίξεις αναμένεται να διαμορφωθούν ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει απόψε το δημοτικό συμβούλιο, ενώπιον του οποίου θα τεθεί το μνημόνιο συνεργασίας για τον μαραθώνιο Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα