Τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία

Την άποψη ότι στην Κύπρο επικρατεί έντονος προβληματισμός αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, το οποίο μετά την οριακή επικράτηση του «ΝΑΙ» ανοίγει το δρόμο για τη συγκέντρωση υπερεξουσιών στο πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΙΓΜΑ και του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ

Χρύσανθος Τσουρούλλης.

Με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ Ελλάδος, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα μάλλον αυξάνει τα σενάρια τρόμου, καθώς το αποτέλεσμα τριχοτομεί την Τουρκία.

Τρία είναι τα σενάρια της επόμενης ημέρας για τον Ταγίπ Ερντογάν:

Α) Να επαναλάβει τον εαυτό του, συνεχίζοντας τη ρητορική του μίσους και των άκρων, προκειμένου να μαζέψει από όσους ψήφισαν «ΟΧΙ», αυτό που πρέπει για να έχει την πλειοψηφία που απαιτείται για να κυβερνήσει τη χώρα.

Β) Να απευθυνθεί σε ένα άλλο κόμμα, δηλαδή στα άκρα.

Γ) Να προκληθεί παράλυση της χώρας, έλλειμμα πολιτικής, με αποτέλεσμα ο στρατός να βρει χώρο, με αποτέλεσμα να γίνει εξαγωγή της κρίσης μέσω θερμών επεισοδίων.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Χρύσανθος Τσουρούλλης ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν κατά νου ο Ερντογάν συνεχίζει την ίδια πολιτική, ακόμα και όταν αυτή αφορά στους ιδίους, φέρνοντας ως παράδειγμα τη σύνδεση της Τουρκίας με τα κατεχόμενα, μέσω του περιβόητου αγωγού νερού, όταν η Τουρκία έφερε στην Κύπρο «ολόκληρο θίασο για να τον εγκαινιάσει».

Όπως τόνισε, όταν η τουρκοκυπριακή ηγεσία αντιτάχθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν, αυτός τους έκοψε το νερό για δύο μήνες, γεγονός που καταδεικνύει το γιατί οι Τουρκοκύπριοι επί της ουσίας δεν ξέχασαν ποτέ με ποιον έχουν να κάνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα