Τρένο η Ντούρτμουντ που παραμένει κορυφή (video)

Τη μοναξιά της κορυφής συνεχίζει να απολαμβάνει η Ντόρτμουντ που επικράτησε της Άουγκσμπουργκ με 2-1 εκτός έδραςγια την 7η αγωνιστική της Bundesliga. Σπουδαία νίκη στις καθυστερήσεις για την Άιντραχτ.

Oι Βεστφαλοί με το Σωκράτη Παπασταθόπουλο βασικό και αρχηγό αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 3' άνοιξαν το σκορ με μία εξαιρετική έμπνευση του Γιαρμολένκο ο οποίος με τακουνάκι έδωσε προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους» πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με

την γερμανική ομάδα στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Μετά το αρχικό σοκ, η Άουγκσμπουργκ σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι, έδειξε επιθετικές πρωτοβουλίες και δικαιώθηκε άμεσα. Στο 11' ο Καϊούμπι με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μαξ έφερε το ματς στα ίσια.

Η Ντόρτμουντ ωστόσο ήθελε να κλείσει προηγoύμενη και τα κατάφερε με τον Σίνζι Καγκάβα στο 23' να σημειώνει το 1-2 και με αυτό τον τρόπο να ολοκληρώνεται ένα πρώτο 25λεπτο με τρία γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άουγκσμπουργκ πλησίασε πλησίασε σε πολλές περιπτώσεις στην ισοφάριση, αλλά ο Μπίρκι κρατούσε το προβάδισμα για την ομάδα του Πίτερ Μπος. Μάλιστα, στο 80ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη αλλά αστόχησε σε πέναλτι που υποδείχθηκε κατόπιν υπόδειξης από το βίντεο.

Η Ντόρτμουντ τελικά δεν το «πλήρωσε» και στο φινάλε του παιχνιδιού πήρε μια αγχωτική νίκη με 2-1 που την διατηρεί στην κορυφή και τους 19 βαθμούς. Δεν αγωνίστηκε ο Σταφυλίδης.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Στουτγκάρδη 2-1

Με «μπάζερ μπίτερ» του Χάλερ η Άιντραχτ πήρε σημαντικό τρίποντο κόντρα στην Στουτγκάρδη. Η ομάδα της Φρανκφούρτης έλεγχε το παιχνίδι, κέρδιζε με 1-0 χάρη στο Ρέμπιτς (42') αλλά η ισοφάριση του Τερόντε στο 61' και η αποβολή του Φαλέτ άλλαξε τα δεδομένα.

Εντέλει, στο 93' ο Χάλερ έδωσε σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του Νίκο Κόβατς που ανέβηκε στους δέκα βαθμούς.

Βόλφσμπουργκ - Μάιντς 1-1

Ο Μάρτιν Σμιντ αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του Μάιντς αλλά η Βόλφσμπουργκ δεν κατόρθωσε να πάρει το τρίποντο παρά την αρκετά καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται. Οι «λύκοι» προηγήθηκαν με τον Γκιλαβογκί στο 55', ισοφάρισε ο Γιοσινόρι στο 74ο λεπτό.

Γκλάντμπαχ - Αννόβερο 2-1

Το αήττητο του Αννόβερου έσπασε η Γκλάντμπαχ, που με πέναλτι στα «χασομέρια» επέστρεψε στις νίκες σε ένα επεισοδιακό φινάλε. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 67' με τον Ματίας Γκίντερ, αλλά ο πολύπειρος Αυστριακός Χάρνικ ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα για την ομάδα του Μπράιτεναϊτερ.

Τα πάντα ωστόσο ανατράπηκαν στο 94' όταν με την βοήθεια της τεχνολογίας η Μπορούσια κέρδισε πέναλτι το οποίο ο Θόργκαν Αζάρ μετέτρεψε σε γκολ για τα πουλάρια που έφτασαν τους οκτώ πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα