Τρέλανε κόσμο ο Δικέφαλος

Μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ με 1-0 στην έδρα της Ντόρτμουντ
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είχε την πορεία που ονειρευόταν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά έκλεισε με ονειρικό τρόπο την προσπάθειά του. Πέτυχε με γκολ του Μακ, αλλά και αντέχοντας στην ασφυκτική πίεση της Ντόρτμουντ να φύγει με μεγάλο διπλό από τη Γερμανία.

H Ντόρτμουντ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κι έχασε

μία σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 10° λεπτό. Ο Σίντζι Καγκάβα έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στη «ρίζα» του δεξιού δοκαριού του Παναγιώτη Γλύκου. Ο Ιγκόρ Τούντορ, βλέποντας τα... δύσκολα, δημιούργησε δύο ζώνες άμυνας, έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να «κτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Σε μία εξ αυτών, ο Ρόμπερτ Μακ έβαλε σε θέση οδηγού τον «Δικέφαλο». Ο Γκόικο Τσίμιροτ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Γιάννη Μυστακίδη, ο οποίος έβγαλε τρομερή κάθετη στον Σλοβάκο, που πέρασε και τον Ρόμαν Βάιντενφελερ και με όμορφο πλασέ έκανε το 0-1. Οι Γερμανοί πίεσαν άμεσα για την ισοφάριση κι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο 42' με τον Μάρκο Ρόις. O Γλύκος απέκρουσε το σουτ του Γιανουζάι, η μπάλα κατέληξε στον Γερμανό σούπερ σταρ των Βεστφαλών, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Γλύκος δήλωσε «παρών» και κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακές επεμβάσεις στο σουτ του Μχιταριάν (47') και στις κεφαλιές των Καγκάβα (52') και Γκίντερ (53'). Στο 76' ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε για τρίτη(!) φορά την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γλύκου, Ο ΠΑΟΚ «άντεξε» και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη για το γόητρό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα