Τρεις διαβεβαιώσεις ΥΠΟΙΚ για το ν/σ Ημικρατικών

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, έδωσε σήμερα τρεις διαβεβαιώσεις στη Βουλή προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις σε σχέση με το νομοσχέδιο περί Δημόσιων Οργανισμών και Κρατικών Επιχειρήσεων Νόμου (ΔΟΚΕ).

Μιλώντας ενώπιον κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Νομικών, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο νόμος δεν επηρεάζει εργασιακά δικαιώματα, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν θα είχε ένσταση όπως

μπει σχετική πρόνοια στο νόμο.

Δεύτερον, αναφέρθηκε στο άρθρο 3Ε που προνοεί για συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών, που εμπίπτει την αρμοδιότητα του Υπουργικού Συμβουλίου, να γίνεται μέσα στα πλαίσια του συντάγματος και των νόμων. Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε τη θέση ότι η διάταξη για συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών εμπίπτει στις αρμοδιότητες του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών.

Το τρίτο θέμα, αφορά το αν ο νόμος ΔΟΚΕ αναιρεί τις πρόνοιες του Περί Ρύθμισης Αποκρατικοποιήσεων Νόμου. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης ο ίδιος δεν θα είχε ένσταση όπως γίνει πρόνοια που να διευκρινίζει ότι οι πρόνοιες του νόμου περί αποκρατικοποιήσεων, αλλά και οι εξουσίες της Βουλής δεν ακυρώνονται.

Εξήγησε ότι ο νόμος ΔΟΚΕ θα αφορά όσους οργανισμούς θα παραμείνουν στο δημόσιο και όχι αυτούς που θα οδηγηθούν σε αποκρατικοποίηση.

Και η Νομική Υπηρεσία δια εκπροσώπου της κατέστησε σαφές ο νόμος περί αποκρατικοποιήσεων υπερισχύει του ΔΟΚΕ και πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο δεν είναι αντισυνταγματικό. Πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να παραβιάσει το Σύνταγμα, είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα