Τράπεζα Πειραιώς: Περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση εργασιών

Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 40 εκ. ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση εργασιών στην Κύπρο

· Οι νέοι επενδυτές ανέπτυξαν τα σχέδια τους στον Υπουργό Οικονομικών και στη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ είχαν συναντήσεις και με τους Υπουργούς Ενέργειας και Μεταφορών

· Μεγάλη ικανοποίηση για την προσέλκυση αξιόλογων επενδυτών στην Κύπρο

Τα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη και για διεύρυνση των εργασιών της Τράπεζας

Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ στην κυπριακή αγορά, ανέπτυξε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και στη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ο νέος επενδυτής στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, Πρόεδρος της Εταιρείας HMS κ. Maurice Sehnaoui.

Ο κ. Sehnaoui, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ κ. Κωνσταντίνο Λοϊζίδη και την ομάδα των ξένων επενδυτών, είχαν χωριστές συναντήσεις με τον κ. Γεωργιάδη και την κα Γιωρκάτζη, στους οποίους επανατόνισε την εμπιστοσύνη των νέων επενδυτών στην κυπριακή οικονομία και ειδικότερα στον τραπεζικό τομέα της χώρας μας. Ακόμα, τους ενημέρωσε για τα νέα φιλόδοξα σχέδια της Τράπεζας, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τη θέση της στην αγορά και να προσφέρουν έξυπνα και ευέλικτα προϊόντα στους πελάτες της.

Από την πλευρά τους, ο κ. Γεωργιάδης και η κα. Γιωρκάτζη, εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίηση τους για τη σημαντική επένδυση της εταιρείας HMS και των άλλων επενδυτών στο κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ.

Εκτός των σημαντικών συναντήσεων με τον Υπουργό Οικονομικών και τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, οι νέοι επενδυτές παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις για την Κυπριακή Οικονομία στον Τουρισμό, καθώς και τις προοπτικές της πιθανής ανεύρεσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου ή/και πετρελαίου στις οικονομικές ζώνες νοτίως της Κύπρου. Στο γεύμα παρουσιάστηκαν τα νέα σχέδια των επενδυτών και τονίστηκε η σημασία της προσέλκυσης τέτοιων σημαντικών επενδύσεων στην Κύπρο.

Οι νέοι επενδυτές παρακολούθησαν επίσης παρουσίαση από τη διευθυντική ομάδα της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) σχετικά με τα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια ανάπτυξης της Τράπεζας. Τέλος, είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Τουρισμού κύριο Μάριο Δημητριάδη, ο οποίος εξήγησε τη σημαντική ανάπτυξη του γενικότερου τομέα της ναυτιλίας στην Κύπρο, τις εξελίξεις της ανάθεσης εργασιών σε μεγάλους ξένους οίκους στο Λιμάνι Λεμεσού, τις εξελίξεις στην Μαρίνα και Λιμάνι της Λάρνακας, καθώς και τα έργα υποδομής πέραν των 500 εκ. ευρώ που επιβλέπει το Υπουργείο.

Ως γνωστό, με την επένδυση που έγινε, το κεφάλαιο της τράπεζας αυξήθηκε κατά €40 εκατομμύρια και έχει ανεβάσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειάς της πέραν του 15%, σημαντικά πάνω από το ελάχιστο που απαιτείται βάσει των κανονισμών. Παράλληλα, ως αποτέλεσμα της επένδυσης της ΗΜS στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας, o Όμιλος Πειραιώς παραμένει στο νέο μετοχικό σχήμα με ποσοστό 17.7%. Οι υπόλοιποι επενδυτές διαθέτουν χαμηλότερα ποσοστά μετοχών.

Η αύξηση κεφαλαίου και η επιπλέον μεγάλη εμπειρία των νέων επενδυτών, οι οποίοι είναι διεθνούς εμβέλειας με επιτυχία και πολύχρονη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα, ανοίγουν για την Τράπεζα νέες προοπτικές για αξιοποίηση των ευκαιριών από την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας και του τραπεζικού τομέα, καθώς επίσης και για περαιτέρω αύξηση στα μεγέθη και τις δραστηριότητές της στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της HMS κ. Sehnaoui, κύριος μέτοχος στην Τράπεζα, με ποσοστό περίπου ισότιμο με αυτό του Ομίλου Πειραιώς, είναι Λιβάνιος τραπεζίτης με διεθνή τραπεζική εμπειρία και δραστηριότητα στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Κύπρο. Έχει διοικήσει με επιτυχία πολλές τράπεζες για περισσότερα από 30 χρόνια ως Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος, αναπτύσσοντας συνεχώς καινοτόμα προϊόντα και πρακτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα