Τραγούδι για τον μικρό Αλκίνοο-«Φέτος θα αποφοιτούσε από το σχολείο»

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε μέλος του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου, Λεόντιος Φιλοθέου.

«Αυτό που συνεχίζει να μας εκπλήττει είναι το πόση δύναμη αντί να παίρνει ο Αλκίνοος, έδινε. Μας έδινε χαρά, μας έδινε αισιοδοξία μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα και όταν όλα πήγαιναν στραβά ο Αλκίνοος σηκωνόταν και προχωρούσε» ανέφερε ο κ. Φιλοθέου.

«Είχε περάσει δύσκολα, ο Αλκίνοος διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή. Αναγκάστηκε σε κάποια φάση να γίνει και ακρωτηριασμός του ποδιού αλλά εκεί ήταν που μας εξέπληξε ακόμα περισσότερο. Ήθελα να τραγουδά, να παίζει ακόμα και όταν του κοβόταν η ανάσα.

Ήθελε να πηγαίνει σχολείο, σε αυτό το σχολείο που του έγραψε και το τραγούδι.  Αυτό το δημοτικό σχολείο έγραψε το τραγούδι ως τον ύμνο του σχολείου. Το Δημοτικό σχολείο του Σταυρού, ήταν το σχολείο που φοίτησε για λίγο ο Αλκίνοος. Ήθελε να πηγαίνει σχολείο ακόμα και τις μέρες τις δύσκολες, αγαπούσε αυτό το σχολείο και το σχολείο τον αγάπησε. Αυτά τα παιδιά παρότι λίγο τον γνωρίσαν τον έχουν αγαπήσει και είναι εκπληκτικό το πώς μιλάνε γι’ αυτόν» επεσήμανε.

Δείτε επίσης: Φόρεσαν κάπες και έγιναν μικροί υπερήρωρες για το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου

Μεταξύ άλλων ο κ. Φιλοθέου ανέφερε ότι φέτος ο Αλκίνοος θα αποφοιτούσε από το σχολείο. «Όταν βρισκόμαστε κάνουμε αυτά που ήθελε να κάνουμε. Το τραγούδι το έγραψε μια δασκάλα στο σχολείο του Αλκινόου, η Μέρλιν Ζαννέτου η οποία είχε γνωρίσει τον Αλκίνοο. Ο στίχος λέει ότι μπορούμε όλοι μαζί ένας κόσμος να αλλάξει. Μέσα από τον αγώνα που έδωσε μας έκανε όλους καλύτερους ανθρώπους».

Επιπλέον ανέφερε ότι «κάποια στιγμή πρέπει να αγγίξουμε και το θέμα παιδιατρικών νοσοκομείων και παιδοογκολογικής κλινικής,  δεν γίνεται να είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και σήμερα οι υποδομές για αυτά τα παιδιά να είναι σε ένα νοσοκομείο του 80 με καλό έμψυχο δυναμικό νοσοκομείο αλλά με υποδομές που είναι ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα