Τουσκ: Μέχρι την Κυριακή περιθώριο για να βρούμε λύση

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα έως την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Nτόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.

«Μετά το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα εντός του πλαισίου της σύμβασης»

εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όπως υποστήριξε, οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθούν την Κυριακή, με στόχο να να υπάρξει συναίνεση χωρίς νικητές και χαμένους, ωστόσο εξήγησε πως σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, η Ευρωζώνη θα αντέξει αλλά, όπως είπε, η κατάσταση για τους Έλληνες θα είναι οδυνηρή αφού η χώρα θα χρεοκοπήσει.

Η τελική προθεσμία είναι αυτή η εβδομάδα διαμήνυσε παράλληλα «Από σήμερα έχουμε χρονοδιάγραμμα, το τέλος του δρόμου είναι την Κυριακή, όπου όλοι θα είμαστε συνυπεύθυνοι» υπογράμμισε. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, σημείωσε εν συνεχεία.

Ο κ. Τουσκ είπε επίσης ότι θα συζητηθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στην πρόσκληση για την Κυριακή και για τα 28 κράτη μέλη ανέφερε ότι κρίθηκε αναγκαίο αφενός γιατί το ζήτησαν και αφετέρου γιατί οι αποφάσεις επηρεάζουν και αυτές.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki

Keywords
Τυχαία Θέματα