Τουρκοκύπριοι «βουλευτές» στις εργασίες της ΚΣΣΕ

Στις εργασίες της Πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για το 2023 συμμετείχε τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους «βουλευτές» Οζντεμίρ Μπέροβα και Αρμαγάν Τζαντάν, του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι Μπέροβα και Τζαντάν παρέστησαν κατά την ομιλία της Γερμανίδας Υπουργού Εξωτερικών μετά την εκλογή του προέδρου της Συνέλευσης και των δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και προέβησαν σε αξιολογήσεις

για το Κυπριακό στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας και στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες συνήλθαν στο περιθώριο της ΚΣΣΕ.

Στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας συζητήθηκε έκθεση που αφορά την Ανατολική Μεσόγειο και στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η «11η Έκθεση Αναφορικά με την Εφαρμογή των Αποφάσεων του ΕΔΑΔ από την Τουρκία» την οποία υπέβαλε Κύπριος βουλευτής και συμπεριλαμβάνει παραγράφους για τους αγνοούμενους της Κύπρου και την «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας».

Ο κ. Μπέροβα συμμετείχε επίσης στις συναντήσεις της Ομάδας της Ένωσης Ευρωπαίων Συντηρητικών/Δημοκρατικών και ο Τζαντάν στις συναντήσεις των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων.

Οι Τουρκοκύπριοι «βουλευτές» είχαν επίσης συναντήσεις με άλλες αντιπροσωπείες που βρίσκονταν στο Στρασβούργο και την γραμματεία του Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκοκύπριοι, ΚΣΣΕ,tourkokyprioi, ksse