Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» αξιωματούχους Ε.Ε. και ΝΑΤΟ (ΦΩΤΟ)

Επίθεση από Τούρκους χάκερ δέχθηκαν οι λογαριασμοί που διατηρούν στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν. Την ευθύνη ανέλαβε η τουρκική ομάδα χάκερ Ayyildiz, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η οποία δημοσίευσε και το περιεχόμενο από συνθήματά τους υπέρ του Ερντογάν.

«Θέλω να ομολογήσω! Γνωρίζαμε ότι το πραξικόπημα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου. Αλλά δεν

έπρεπε να βοηθήσουμε την Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ΝΑΤΟ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Ερντογάν», ήταν το μήνυμα που ανέβασαν οι Τούρκοι χάκερ στον λογαριασμό του κ. Ρασμούσεν.

Στον λογαριασμό του κ. Χαν ανήρτησαν τα εξής: «Στην Τουρκία, θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουνίου προεδρικές εκλογές, εύχομαι καλή επιτυχία στην Cumhur Alliance (συνασπισμός ΑΚΡ- Γκρίζοι Λύκοι)».

Αν και ο λογαριασμός του κου Χαν ανακτήθηκε, εντούτοις, την ίδια ώρα, αυτός του Rasmussen ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των χάκερ.

Δεν αποκλείεται ο Αυστριακός Χαν να βρέθηκε στο στόχαστρο, τόσο λόγω της αρνητικής στάσης της Κομισιόν έναντι της Άγκυρας, αφού η Επιτροπή έχει πάρει το μέρος της Ελλάδας και της Κύπρου, όσο και εξαιτίας της αντίθεσης της νέας κυβέρνησης της Αυστρίας στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Νωρίτερα, η ίδια ομάδα επιτέθηκε στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων των οικοδεσποτών των τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ Greta Van Susteren, Eric Bolling και του εκδότη του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel Klaus Brinkbäumer.

Keywords
Τυχαία Θέματα