Τουρκικός στόλος χωρίς φερετζέ και τα κάστρα του Αιγαίου…

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας έριξε τις θερμοκρασίες στο Αιγαίο, αλλά οι φωτιές που θέλει να ανάψει η Τουρκία, εάν δεν υιοθετηθούν οι στρατηγικοί της στόχοι, συνεχίζουν να υποβόσκουν. Σιγοκαίνε. Στο μεν Κυπριακό προσγειώνει ανώμαλα τις προσδοκίες του Προέδρου για λύση άλλη εκτός από εκείνη των δύο κρατών, στο δε Αιγαίο

επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση. Επί τη βάσει αυτών των δεδομένων αφαιρούμε «τον φερετζέ» από τον τουρκικό στόλο και τον παραδίδουμε μέσα από δορυφορικές φωτογραφίες γυμνό μαζί με τις αποστολές του, που αρχίζουν από το Αιγαίο και φτάνουν μέχρι την Κύπρο. Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι, πίσω από τους λεγόμενους διαλόγους στα Ελλαδοτουρκικά και στο Κυπριακό, η Άγκυρα είναι ορκισμένη στην υλοποίηση της «Γαλάζιας Πατρίδας» και της αναθεωρητικής της πολιτικής.

Η αποστρατιωτικοποίηση είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι ό,τι βλέπουμε. Υπάρχουν και αυτά που δεν βλέπουμε, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Τα συλλαμβάνει ο δορυφόρος και τα δημοσιεύουμε αυτούσια. Πρόκειται για τις τουρκικές Βάσεις στη Σμύρνη, στη Φώκαια, στη Μαρμαρίδα και στη Μερσίνα, που μαζί με εκείνη της Αλεξανδρέττας σχηματίζουν στα βόρεια της Κύπρου μια τουρκική πλήρως ελεγχόμενη θάλασσα. Ο αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί την πραγματική κατάσταση, χωρίς κίβδηλες παραστάσεις και ψευδαισθήσεις, για να πατούμε στέρεα στη γη και να μην αιθεροβατούμε.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα