Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

«Η Ελλάδα είναι χώρα που προτατεύει τους πραξικοπηματίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της Ελλάδας να απελευθερώσει με περιοριστικούς όρους τον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στη Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Στην

ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι παρόλο που έγιναν δηλώσεις ότι ο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί θα απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση δείχνει ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Το τουρκικο ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη πως στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων προς την κατεύθυνση που δείχνει ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και οι άλλοι προδότες πραξικοπηματίες τις επόμενες μέρες. «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή των κανόνων που διέπουν την προφυλάκιση, όπως ισχυρίζονται οι Έλληνες αξιωματούχοι», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Η ελληνική δικαιοσύνη με τη διαρκή άρνησή της να εκδώσει στη χώρα μας τους προδότες πραξικοπηματίες, οι οποίοι στράφηκαν εναντίον της δημοκρατίας μας, προετοίμασαν το έδαφος για ένα αποτέλεσμα που πληγώνει το αίσθημα της κοινής γνώμης».

«Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας στο θέμα της έκδοσης των δραπετών πραξικοπηματιών και της εκδίκασής τους στη χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

ΕΚΤΑΚΤΟ/Ελλάδα: Ελεύθερος 1 εκ των 8 πραξικοπηματιών

Keywords
Τυχαία Θέματα