Τουρκικά ΜΜΕ: «Τα τουρκικά SİHA προκάλεσαν μεγάλο πανικό στους Ε/κ»

Με τίτλο «Τα τουρκικά SİHA προκάλεσαν μεγάλο πανικό στους ‘Ε/Κ’» δημοσιεύεται στην οικονομική φιλοκυβερνητική ε/φ μεσαίας κυκλοφορίας Analiz ρεπορτάζ το οποίο, μ.ά., υποστηρίζει·

«Η Τουρκία, η οποία ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια «βάση για τα UCAVs» στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου στην ‘ΤΔΒΚ’, πανικόβαλε την ‘Ε/Κ διοίκηση’. Τα ‘Ε/Κ’ ΜΜΕ έγραψαν ότι εάν αναπτυχθούν UCAVs στην περιοχή, η Τουρκία θα δημιουργήσει ένα «μεταλλικό κλουβί» και θα μπορεί να ελέγξει μια περιοχή 200 χιλιάδων χιλιομέτρων [sic] στην περιοχή. Από

την άλλη, αναφέρθηκε ότι η ‘Ε/Κ’ διοίκηση θα κάνει δωρεά στον ελληνικό στρατό. Στις ειδήσεις στα ‘Ε/Κ’ ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι η δωρεά των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ήταν συμβολική στήριξη μετά τη συντριβή του ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους F-4».

Με τίτλο «Η ‘Ε/Κ Διοίκηση’ θα κάνει δωρεά στον ελληνικό στρατό» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική ε/φ μεσαίας κυκλοφορίας Yeni Birlik ρεπορτάζ το οποίο, υποστηρίζει:

«Έχει αναφερθεί ότι η ‘Ε/Κ Διοίκηση’ θα δωρίσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη συνάντηση του Έλληνα Π/Θ Κυριάκου Μητσοτάκημε τον ‘Ε/Κ’ ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη στην Αθήνα, η ‘Ε/Κ Διοίκηση’ αποφάσισε να κάνει δωρεά στον ελληνικό στρατό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η αναζήτηση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στην Κύπρο και οι παρόμοιες διαδικασίες οικονομικής κρίσης που βιώνουν η ‘Ε/Κ Διοίκηση’ και η Ελλάδα. Ο Αναστασιάδης, ο οποίος συναντήθηκε και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δήλωσε ότι ένας από τους λόγους που ήρθαν στην Αθήνα ήταν η στήριξη των πάρκων και των κοινωνικών κατοικιών στην περιοχή μετά την πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι, ανατολικά της Αθήνας. Ο Αναστασιάδης σημείωσε ότι η ‘Ε/Κ Διοίκηση’ αποφάσισε να υποστηρίξει με 10 εκατομμύρια ευρώ αυτές τις δομές. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018». 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκικά ΜΜΕ, SİHA,tourkika mme, SİHA