Τουρκία: Το Κυπριακό στην ατζέντα συνάντησης Τατάρ, «κυβέρνησης» και Γιλμάζ

Συνάντηση κορυφής, έχουν απόψε στην Κωνσταντινούπολη, όπως γράφει η Κίπρις, η τ/κ ηγεσία με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, στην έκθεση που διοργανώνεται για την Κύπρο και ακολούθως σε δείπνο ιφτάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται ήδη ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ και οι «κυβερνητικοί εταίροι», Φικρί Ατάογλου και Ερχάν Αρικλί. Επικαλούμενη πληροφορίες, η εφημερίδα γράφει ότι στην Κωνσταντινούπολη προσκλήθηκαν και τα μέλη της «πλατφόρμας

οικονομικών οργανώσεων».

Στη συνάντηση θα συζητηθούν τα επείγοντα προβλήματα όπως tο θέμα των εξαγωγών εσπεριδοειδών στην Τουρκία, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Το γεγονός ότι στη συνάντηση θα παραστεί και ο Ερσίν Τατάρ ερμηνεύεται ότι στο τραπέζι θα τεθεί και το Κυπριακό, ενώ αναφέρεται ότι θα συζητηθεί η κατάσταση που προέκυψε μετά τις επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, για το Κυπριακό.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Μπουγκλιούν γράφει ότι η Άγκυρα και η υπηρεσίες ασφαλείας ασχολούνται με την υπόθεση των πλαστών πτυχίων στα κατεχόμενα και η έρευνα θα επεκταθεί και σε ονόματα στην Τουρκία. Ειδικότερα, μετά την «εκκαθάριση» του Φουάτ Οκτάι (πρώην Αντιπρόεδρος) και του Σουλεϊμάν Σοϊλού (πρώην ΥΠΕΣ) [από κυβερνητικά αξιώματα στην Τουρκία λόγω ισχυρισμών για δωροδοκία από τον δολοφονηθέντα Τ/κ επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι], τα ονόματα των μελών του ΚΕΕ που αποτελούν μέρος του συστήματος που δημιούργησαν στις κατεχόμενες περιοχές βρίσκονται υπό έλεγχο.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και ο «πρωθυπουργός» Ουστέλ, κλήθηκαν να καταθέσουν. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση Ουστέλ με τον «γενικό εισαγγελέα», την οποία με εκ των υστέρων ανακοίνωση το γραφείο του Ουστέλ χαρακτήρισε ως «συνάντηση ρουτίνας», ενώ ο ίδιος ο επέπληξε του δημοσιογράφους που κάλυπταν τη συνάντηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα