Τουρκία: Τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου η νέα κυβέρνηση

Στα τέλη αυτού του μήνα ή αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, έπειτα από την σημερινή σαρωτική νίκη του κόμματός του.

Σε 10-12 μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα από το Ανώτατο Συμβούλιο Εκλογών της Τουρκίας και με βάση τον κανονισμό της Βουλής, πέντε μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συνέρχεται η ολομέλεια στις 15.00.

Πριν από αυτή τη

συνάντηση οι Βουλευτές θα ορκιστούν ένας ένας με πρόεδρο τον γηραιότερο Βουλευτή. Πέντε μέρες αργότερα θα γίνει και η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Βουλής. Επειδή το ΑΚΡ έχει την πλειοψηφία ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να προέλθει από το ΑΚΡ.

Μέσα σε αυτή την περίοδο ο Αχμέτ Νταβούτογλου ως προσωρινός Πρωθυπουργός θα δώσει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της χώρας αλλά θα συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα Πρωθυπουργού μέχρι την ίδρυση της νέας κυβέρνησης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στο Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος αναμένεται να ιδρύσει κυβέρνηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή. Αναμένεται ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα