Τουρκία: Πλοίο με εμπορευματοκιβώτια χτύπησε αποβάθρα και κατέστρεψε γερανούς

Το υπό σημαία Χονγκ Κονγκ πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων YM Witness συγκρούστηκε με τέσσερις γερανούς από πλοίο σε ακτή στο τουρκικό λιμάνι Evyap κοντά στην Κωνσταντινούπολη στις 16 Μαρτίου, καταστρέφοντας τρεις από τους γερανούς του λιμανιού και προκαλώντας πτώση πολλών εμπορευματοκιβωτίων από το πλοίο στο νερό.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που το κοντέινερ μήκους 368

μέτρων ελλιμενιζόταν υπό την επίβλεψη του καπετάνιο.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στην Τουρκία ανέφερε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε στο περιστατικό.

4 cranes working at Eyvapport Port were overturned due to the collision of the container ship YM WITNESS while trying to dock at the port at Eyvapport Port. pic.twitter.com/4pDVSYyLld

— FocuSeaTV (@focuseatv) March 16, 2024

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Metin Cihan ανέφερε ότι σύμφωνα με το MarineTraffic.com, ο μάρτυρας του YM είχε έρθει από το ισραηλινό λιμάνι του Ashdod, υποδηλώνοντας ότι το πλοίο παραλάμβανε φορτίο για να το μεταφέρει πίσω στο Ισραήλ.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ασκήσει σκληρή κριτική στο Ισραήλ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την Παρασκευή χώρες που δεν έχουν λάβει μέτρα κατά των «γενοκτονικών πολιτικών» του Ισραήλ στη Γάζα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το The Cradle στις 14 Μαρτίου, «οι δημοσίως ορατές πολιτικές εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Τελ Αβίβ φαίνεται ότι δεν είχαν αντίκτυπο στο εμπορικό μέτωπο».

«Οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ ευδοκιμούν όσο ποτέ άλλοτε. Η Τουρκία συνεχίζει να καλύπτει τις κρίσιμες ανάγκες του Ισραήλ για χάλυβα, τσιμέντο, λαχανικά, φρούτα, αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ η Zorlu Holding καλύπτει το 7% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ χάρη στις ενεργειακές επενδύσεις της σε το κατοχικό κράτος».

Η πλειονότητα των εμπορικών και ναυτιλιακών εργασιών διεξάγεται από εταιρείες που συνδέονται με την Ένωση Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (MUSIAD), μια ομάδα που υποστηρίζεται από τον Ερντογάν. Το λιμάνι Evyap είναι μέλος αυτού του συνδέσμου.

Το Ισραήλ συνεχίζει επίσης να αγοράζει το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου του από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο το μεταφέρει μέσω της Τουρκίας μέσω του αγωγού Μπακού-Τιφλίδα-Τσεϊχάν.

Ο Ερντογάν δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να εμποδίσει αυτήν την κρίσιμη ροή πετρελαίου προς το Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Η Tουρκία συνεργάστηκε επίσης στο παρελθόν με το Ισραήλ για να του προμηθεύσει πετρέλαιο από το Ιρακινό Κουρδιστάν ξεκινώντας από το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα